Haberler

Kefken'deki Tekne Faciasından Kurtulan Liya Bebek Anne Kucağına Kavuştu

Kefken'deki tekne faciasından kurtulan Liya bebek anne kucağına kavuştu

Asker kucağında kurtulduğu faciadan anne kucağına girdi

Kazada oğlunu kaybeden anne kızına sarıldı

KOU Başhekimi Cantürk:

"Liya bebek ve diğer göçmenlerin sağlık durumları iyi"

KOCAELİ - Kocaeli'nin Kandıra açıklarında alabora olan tekneden SAhil Güvenlik askerleri tarafından kurtarılan 4 yaşındaki Liya Şamal Aziz, yoğun bakımdaki tedavisinin bitmesinin ardından annesinin kucağına kavuştu.

Kandıra Kefken açıklarında 22 Eylül Cuma günü alabora olan teknede 40 göçmen sağ olarak kurtarılmış, 24 göçmenin hayatını kaybederken 14 kişi de Karadeniz sularında kaybolmuştu. Kaza sonrasında Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığ ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu sağ olarak kurtulan Irak Süryanisi 4 yaşındaki Liya Şamal Aziz, kurtarma helikopterindeki askerin kucağında kıyıya çıkarılmıştı. Liya Aziz daha sonra ambulans helikopterle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. 4 gün süren tedavinin ardından sağlık durumu iyiye giden ve çocuk servisine alınan Liya Aziz, kazada ayrılmak zorunda kaldığı annesinin kucağına yeniden kavuştu.

Oğlunun kaybeden anne kızına sarıldı

Romanya üzerinden İngiltere'ye gitmek için eşi Aziz Mustafa Shamal, çocukları kızı Liya ve oğulları Lawend ile tekneye binen anne Shoxan Abdullah, kazada kaybettikleri oğullarının acısını unutmak için kızına sıkı sıkı sarıldı. Hasta yatağında kızı ile yakından ilgilenen anne Shoxan Abdullah, tedavi sonrasında yeninden Irak'a döneceklerini söyledi.

"Göçmenlerin sağlık durumları iyi"

Hastanede tedavi gören kazazede göçmenler hakkında bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, "Batan mülteci teknesinden hastanemize 10 tane hasta 5 tane ölü gönderilmişti. Çocuk acil polikliniğine 6 tane hasta geldi. Bunlardan 3 tanesi yoğun bakımda tedavi altına alındı. Bir tanesi servise alındı, 2 tanesi de acil serviste müşahede edildi. Bunlardan özellikle kamuoyuna mal olan Liya bebek, dün akşam üzeri yoğun bakımdan servise alındı. Yoğun bakımdaki diğer 2 çocuk da daha önceden servise alınmıştı. Şu anda Liya bebek dahil olmak üzere diğer mültecilerin durumları iyi. Bir tanesi taburcu edildi. Bugün itibariyle birkaç tanesi daha taburcu edilebilir aşamaya geldi" dedi.

"Kurtarılmalarına katkı verdiğimiz için mutluyuz"

Başhekim Cantürk son olarak süreç içerisinde savcılık, güvenlik kuvvetleri ve sağlık kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışarak göçmenlerin kurtarılmasına katkı sağladıkları için büyük mutluluk duyrduklarını ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karadeniz Kandıra Eylül Irak Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title