Haberler

Kediyi Bıçakla Öldüren Genç Protesto Edildi

Eskişehir’de, üniversite öğrencisi M.C.A’nin işkenceyle öldürdüğü kedinin görüntülerini internette yayınlamasının ardından yaşanan gelişmeler yurt genelinde protesto ediliyor.

Eskişehir'de, üniversite öğrencisi M.C.A'nin işkenceyle öldürdüğü kedinin görüntülerini internette yayınlamasının ardından yaşanan gelişmeler yurt genelinde protesto ediliyor.

Kedinin katledilmesi ve ardından yaşanan olaylara tepki gösteren Bartın Hayvansevenler Derneği ve hayvanseverler Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak M.C.A'nin 300 TL para cezası ile salıverilmesini protesto etti. Ayrıca Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay hayvanseverlere destek için meydana geldi. Eskişehir'de öğrenci olan ve ailesi Bartın'da yaşayan M.C.A iddiaya göre, evinde beslediği kediyi öldürme görüntülerinin internet üzerinden yayınlanmasının ardından tatil için geldiği Bartın'da ailesinin yanında gözaltına alındı, alınan ifadesinin ardından Kabahatler Kanunu gereği 300 TL ceza kesilerek serbest kaldı. Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'nin birçok ilinde tepki oluştu. Cumhuriyet Meydanı'na besledikleri kedi ve köpeklerle gelen vatandaşlar slogan atarak savunmasız bir canlının katledilmesine tepki gösterdi.

Bartın Hayvanseverler Derneği adına basın açıklaması yapan Zafer Gecegörür, Eskişehir'de bir kedinin bir cani tarafından bıçakla öldürüldüğünü söyledi. Cani gencin bağırsakları dışarıda olan kedinin evin içerisinde dolaşmasını sapık bir şekilde seyredip sonra videoya çektiğini anlatan Gecegörür, şunları söyledi: "Bu cani bir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Hayvana işkence ve eziyet maalesef yere tükürmek ya da yasak yerde sigara içmek gibi yasak bir eylemle aynı çizgide değerlendirilmiş ve kabahat olarak görülmüştür. Bu gerçek ışığında TBMM'den somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Kabahatler kapsamından çıkarılıp "Türk Ceza Kanunu" kapsamına alınsın. Bu kediyi vahşice öldüren adalet önünde hesap versin. Biz hayvanlarımız içinde yaşam hakkı istiyoruz." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemal Akın Eskişehir Ak Parti Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title