Haberler

Kedi "Pamuk" Okulun Maskotu Oldu

YAVUZ EMRAH SEVER - Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki bir okulun bahçesinde 4 yıl önce yavruyken terk edilmiş halde bulunan ve "Pamuk" adı verilen kedi, öğrenci ve öğretmenler tarafından besleniyor.

Koruköy İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesinde, okul yönetimi ve öğrenciler tarafından yapılan kulübede barınan "Pamuk", teneffüs ve öğle aralarında hem öğrenciler hem de öğretmenlerden yoğun ilgi görüyor.

Okul Müdürü Umut Sapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul bahçesinde daha yavruyken bulunan "Pamuk"u koruma altına aldıklarını söyledi.

Pamuk'a öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Sapan, "Okulumuzun kedisi oldu. Okulumuzun merhametli, hayvan sevgisini benimseyen öğrenciler yetiştirmesi adına faydalı oldu. Çocuklarımızın artık sokak hayvanlarına bakış açıları çok farklı. Çocuklar onlara 'Acaba nasıl yardım edebiliriz?' şeklinde yaklaşmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Sapan, Pamuk'un okulun maskotu olduğunu ifade ederek "Pamuk sabahleyin öğrencileri karşılıyor. Onlarla birlikte dolaşıyor. Onun aşılarını tedavilerini yaptırıyoruz. Biz onunla yeni eğitim öğretim yılını beraber karşıladık. Umarım bu yılı da huzurlu bir şekilde geçiririz." değerlendirmesini yaptı.

Sapan, Pamuk'un öğrenciler ve okul idaresinin iş birliğiyle yapılan kulübede barındığını belirterek "O ayrılmadığı sürece biz onun için gerekli her türlü çabayı sarf ediyoruz. O da memnun hayatından. Kötü bir şey olmadığı sürece ayrılık düşünmüyoruz." dedi.

- "Çocuklar onun üzerine titriyorlar"

Koruköy Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şengül Aksu da beldede çok yazlıkçı bulunduğuna, bu yüzden sokak hayvanlarının sayısının fazla olduğuna dikkati çekti. Pamuk'a okullarını açtıklarını anlatan Aksu, şunları söyledi:

"Bir kedimiz var, okulumuzun maskotu. Hemen hemen 4 yıldır bizimle birlikte. Çocuklar onun üzerine titriyorlar. Mamasıyla, suyuyla her şeyiyle ilgileniyorlar. Ona zarar vermemek için okul bahçesinde koşarken dikkat ediyorlar. Çocukların sosyal ilişkilerinde daha ılımlı, samimi olduklarını gördük. Onların sorumluluk bilinçleri geliştikçe, yerleştikçe çok daha olumlu geri dönüşler aldık ve desteklemeye devam ettik."

Pamuk'un mamasını aldıklarına, aşılarını yaptırdıklarına işaret eden Aksu, onun bir anlamda merhametli ve vicdanlı çocuklar yetiştirebilmek için kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Aksu, öğrencilerinin teneffüslerinin bir kısmını Pamuk'u doyurmaya, ona sevgi göstermeye ayırdığını, top oynarken daha dengeli, ölçülü olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Çınarcık Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title