Haberler

Keçiörenli Gençlere "Bilge İzzetbegoviç" Tanıtıldı

Bosna Hersek’e savaşı silahlarla değil, liderliği ve vizyonuyla kazandıran Aliya İzzetbegoviç’i Keçiörenli gençlere tanıtmak amacıyla bir konferans düzenlendi.

Bosna Hersek'e savaşı silahlarla değil, liderliği ve vizyonuyla kazandıran Aliya İzzetbegoviç'i Keçiörenli gençlere tanıtmak amacıyla bir konferans düzenlendi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bilgemiz Aliya İzzetbegoviç" konferansı, Keçiören Belediyesi, Cihannüma ve Genç Ufuk Derneği'nin iş birliğiyle gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü gazeteci Ali Sali'nin üstlendiği konferansa konuşmacı olarak Ömer Erdoğan, Bahadır Celal İslam ve D. Mehmet Doğan katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansı, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da dinledi.

"Kültür ve sanat etkinliklerine önem veriyoruz"

Aliya İzzetbegoviç'in hayata bakışımıza dair önemli kodlar bıraktığını belirten Salim Uslu, "Biz daima mazlumların yanında yer almayı görev addettik. Aliya İzzetbegoviç'in 'Düşmana bir adalet borcumuz bulunuyor' ve 'Düşmana benzediğimiz zaman savaşı kaybederiz' sözleri çok önemli. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kültürel ve sosyal alanda başarılı olamadık sözü ile bize bir istikamet gösterdi. Bu eksiği kısa zamanda gidereceğimizi umuyorum. Büyük Türkiye'yi kurmak istiyorsak, Kültür Bakanlığı'nı en önemli bakanlık haline getirmeliyiz" dedi.

"Bilge bir kişilikti, yazdığı eserler ile dünyaya örnek oldu"

Mücadeleci bir yapıya sahip olan İzzetbegoviç'in hayatının çok zor şartlarda geçtiğini söyleyen Mustafa Ak ise, "Bilge bir kişilikti, yazdığı eserler ile dünyaya örnek oldu. Saygı ve minnetle anıyoruz. Ömer Erdoğan'ın teklifi üzerine bu programı gerçekleştirdik. Keçiören Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine önem veriyoruz. Çünkü insan odaklı çalışıyoruz. Daha güzel Türkiye için, kültürel ve sanatsal çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

"Savaşta oyunu bozan lider oldu"

Konferansın başında "Bilge Kral" hitabı ile ilgili bir düzeltme yapan Moderatör Ali Sali, " Aliya İzzetbegoviç, kendisine 'Bilge Kral' denilince itiraz etmişti. 'Ben kral değilim, otoriteye karşıyım. Benim huzurunda eğileceğim tek otorite vardır, O da Allah'tır' demişti" hatırlatmasında bulundu.

"Oyunu bozan unsur, güçlü lider Aliya İzzetbegoviç oldu"

"Tarih idrakımız ve Aliya İzzetbegoviç" başlığı altında konuşan Mehmet Doğan, öncelikle organizasyonun ev sahibi Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "İyi ki Keçiören Belediyesi var. Böylesine anlamlı kültürel faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bir tarih şuuru inşa edebilmek için kendi tarihimizi bilmemiz gerekiyor" dedi. Sırbistan'ın yaptığı soykırıma Avrupa ve Batı dünyasının gereken hassasiyeti göstermediğine işaret eden Doğan, "Oyunu bozan unsur, güçlü lider Aliya İzzetbegoviç oldu. Eğer o olmasaydı, Bosna'da bu kadar güçlü bir direnç olmayacaktı. Etnik temizliğe maruz kalmış bir coğrafyada, güçlü bir şekilde İslami fikri tanıttı. Avrupa'nın ortasında Müslüman olarak var olma mücadelesini gösterdi" ifadelerini kullandı

"90'ların ilk yarısında bir avuç Boşnak ile kanlı ve kirli savaşın içerisinden, toplumuna bir devlet kurdu"

Bosna'nın 25. bağımsızlık yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler ile ilgili bilgi veren Ömer Erdoğan ise, "Cumhurbaşkanımızın şifahi talimatı üzerine başlattığımız etkinlikler kapsamında Aliya İzzetbegoviç belgeselini çektik. Bu belgesel ile ilgili olumlu eleştiriler alıyorum. Boşnakçasını ve Arapçasını da yapacağız" bilgisini paylaştı. Bosna Hersek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Anadolu insanına emanet edildiğini dile getiren Erdoğan, "İzzetbegoviç ile ilgili konferanslarımızı sürdüreceğiz. Çok uluslu ve çok oturumlu bir çalıştay gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Aliya İzzetbegoviç, elinde hiçbir şey yokken, 90'ların ilk yarısında bir avuç Boşnak ile kanlı ve kirli savaşın içerisinden, toplumuna bir devlet kurdu" şeklinde konuştu.

"Sivillere asla saldırmadı"

Bahadır Celal İslam da, Aliya İzzetbegoviç'in savaş ahlakı hakkında konuşarak, "İzzetbegoviç, 'Savaşın genelinde iyiye dair her şey Müslümanlara aittir' demişti. Bir gazeteci kendisine 'Savaşı kim kazandı' diye sorduğunda, 'Ortada askeri bir zafer yok. Her iki tarafın da kaybettikleri ve kazandıkları oldu. Fakat ahlaki açıdan kazanan biz olduk' yanıtını vermişti. Savaşta Sırbistan derin devletinin planı üzerine 35 bin Boşnak kadına sistematik olarak tecavüz edildi. Sırplar korkak bir savaş verdiler, öldürülenlerin içinde asker oranı yüzde 1 bile değildi" dedi. Savaşta düşman askerlerinin Boşnaklara uyguladığı katliam ve zulme örnekler veren İslam, "Oysa Aliya İzzetbegoviç'in ordusu sivillere asla saldırmadı. Bosna ordusu ne yediyse, Sırp savaş esirleri de onu yediler. İbadethane, hastane ve benzeri yerlere asla zarar vermediler. Sırpların hakim olduğu yerlerde 500'ün üzerinde toplu mezar çıktı, ama Müslümanların hakim olduğu yerde bir tane dahi çıkmadı. İzzetbegoviç etnik, dini ve kültürel ayrımcılık yapmamıştır" mesajını iletti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Aliya İzzetbegoviç Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title