Haberler

Keçiören Belediyesi "Sağlıklı Bir Gençlik" İçin Seferber Oldu

Yaptığı ilerici uygulamalarla “ilklerin belediyesi” olarak zihinlere kazınan Keçiören Belediyesi, gençleri sokağın kötü etkilerinden ve madde bağımlılığından uzak tutmak amacıyla önemli bir adım attı.

Yaptığı ilerici uygulamalarla "ilklerin belediyesi" olarak zihinlere kazınan Keçiören Belediyesi, gençleri sokağın kötü etkilerinden ve madde bağımlılığından uzak tutmak amacıyla önemli bir adım attı.

Türkiye'de ilk defa bir belediye bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü kurularak, hem gençliğe yönelik eğitici ve yönlendirici hizmetler sunmak hem de zararlı maddeler ile mücadele etmek için harekete geçildi. Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda bir yol haritası belirleyen belediye, özellikle son dönemde artış gösteren bonzai ve uyuşturucu madde kullanımına karşı gençleri korumayı hedefliyor.

Liselerde bonzai adı verilen uyuşturucu madde bağımlılığının büyük bir tehdit haline geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu sorun maalesef ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Biz de bağımlılığa karşı mücadelede gençlerden yana tavrımızı koyarak belediye bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü oluşturduk" dedi.

Yetenekleri doğrultusunda gençlerin spora yönlendirildiğini kaydeden Başkan Ak, "Kurduğumuz müdürlüğün asıl amacı belediye ile spor kulüpleri ve idari yöneticiler arasındaki işbirliğini ve koordinasyon hizmetlerini sağlamak, aynı zamanda gençliğe yönelik eğitici ve yönlendirici hizmetlerde bulunarak her türlü zararlı madde ile mücadele faaliyetlerini yürütmektir. Bu kapsamda çeşitli spor alanlarında okul ligleri, yüzme kursları gibi faaliyetler gerçekleştirerek gençlerimizi Bağlum Spor'a yönlendiriyoruz" diye konuştu.

Madde bağımlılığına karşı başlattıkları mücadelede belediyenin bütün imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan Mustafa Ak, "Bekçilerimiz aracılığı ile parklarda, bahçelerde ve mesire alanlarında görülen, iyi durumda olmadığı anlaşılan çocuklar hemen gerekli birime bildiriliyor. Ayrıca Zabıta Müdürlüğümüz bölgede suç işlenmeye elverişli metruk binaları belirliyor, Fen İşleri Müdürlüğümüz de buraların yıkım işlerini gerçekleştiriyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title