Haberler

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Azerbaycan'da

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve beraberindeki heyet Bakü, Sumgait ve Kuba'da bir dizi görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Ocak ayında kardeş belediye olma noktasında iyi niyet protokolü imzalanan Azerbaycan'ın Sumgait Belediyesi tarafından bu ülkeye davet edilen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, beraberindeki heyet Bakü, Sumgait ve Kuba'da bir dizi görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Azerbaycan Belediyeler Birliği Başkanı ve Sumgait Belediye Başkanı Ebulfez Babayev tarafından karşılanan Ak, Azerbaycan - Türkiye ilişkilerine belediyeler düzeyinde katkı sağlamak ve tarihi kardeşliği güçlü kılmak amacıyla Azerbaycan ziyaretini gerçekleştirdiğini belirtti.

Temaslarına Sumgait Valisi Eldar Azizov'u ziyaretle başlayan Ak, iki kardeş şehir belediye olarak, ortak projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek,

"Kardeş şehir ilişkilerinde somut projeler etrafında işbirliği yapmak istiyoruz. Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992 yılında katliamın unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında Keçiören sınırları içerisinde büyük bir anıt projesi gerçekleştireceğiz. Azerbaycan adını vereceğimiz bir meydana kurulacak olan Hocalı Anıtı'nı kardeş belediyemiz olan Sumgait Belediyesi ile gerçekleştirmiş olmamız da bizleri mutlu etmektedir. 26 Şubat 2012'de gerçekleştireceğimiz anıtın açılışını devlet düzeyinde yapacağımızın müjdesini de vermek istiyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sumgait Valisi Eldar Azizov da bu tür ziyaretlerin iki ülke arasında yapılacak olan işbirliklerine büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Azerbaycan temasları çerçevesinde Azerbaycan Milli Meclisi Yerel Yönetimler Komisyon Başkanı Milletvekili Arif Rehimzade ve Başkan Yardımcısı Fettah Haydarov'la da bir araya gelen Ak, iki ülke yerel yönetimleri arasındaki işbirliğinin artırılması konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Mustafa Ak, Azerbaycan temaslarının ikinci gününde milletvekilleri Ganire Paşayeva, Vahid Ahmedov v? Kuba Valisi ile birlikte 1918 yılında Kuba'da Ermeniler tarafından katledilen Türklerin bulunduğu toplu mezarını ziyaret etti.

Gördüklerinden çok etkilendiğini belirten Ak, "Burada yaşadığımız hisler çok acı hislerdir. İnsanlık ayıbı olan, Ermenilerin gerçekleştirmiş olduğu bu soykırımın tüm dünyaya gösterilmesi, anlatılması gerekir. İnsanlığın ve tüm insanların bu tür soykırımlara karşı ortak mücadele içine girmesi lazım. Burada yatan insanlar masum insanlar. Bir savaşta ölmüş insanlar değil, bu insanların hepsi sivil. Tamamı da işkence ile öldürülmüş insanlar. Dolaysıyla böyle bir vahşeti ifade etmek zor" diye konuştu.

Daha sonra Türkiye'nin Bakü Büyülelçiğini ziyaret eden Mustafa Ak, Büyükelçi Hulusi Kılıç tarafından kabul edildi.

Ziyaret kapsamında basın toplantısı yaparak Azerbaycan basınına bilgi veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ayrıca TRT Avaz ve İctimai Tv'nin ortak yayını Yeni Gün programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title