Haberler

Keban'da Köylüler Yağmur Duası Geleneğini Sürdürdü

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Denizli köyünde, meralarda bol ot olması için yağmur duasına çıkıp, kurban kesen vatandaşlar, atalarının geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Denizli köyünde, meralarda bol ot olması için yağmur duasına çıkıp, kurban kesen vatandaşlar, atalarının geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Geyikli Baba Türbesi yanında toplanan köylüler, 6 koç keserek, pişirilen eti katılımcılara ikram etti. Etkinlikte konuşan Denizli Köyü Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Süleyman Özer, Oğuzların Hisist boyundan olduklarını ve atalarının 1301 yılında bugünkü Denizli köyüne yerleştiğini anlattı.

O zamandan bugüne devam eden geleneği aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Özer, "714 yıldır bu gelenek devam etmektedir. Bahar ayının son iki haftasına doğru rahatlık, huzur, bolluk, bereket, birlik ve beraberlik için Geyikli Baba Türbesi'nde kurban kesimi yapılır. Bu kültür, Alevi-Bektaşi kültüründe mevcuttur. Köylülerden para toplanır, ortak kurban ve her evden bulgur alınır. Bulguru veren yağını da verir. Kurbanın adı da ot kurbanı. Ot için kesilir ve yağmur duasına çıkılır" diye konuştu.

Etkinliğe, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Yeşil, İlçe Müftüsü Abdulahamid Pehlivan, davetliler ve köylüler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title