Haberler

Keban'da "Kebanlı Olmayan Güvenlik Görevlisi" Protestosu

Elazığ'ın Keban ilçesinde bir grup vatandaş, EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürlüğüne alınan güvenlik elemanlarının Kebanlı olmamasını protesto amacıyla Fırat Köprüsü'nde oturma eylemi yaptı.

EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan güvenlik görevlisi ihalesini alan firmanın ilçe dışından eleman getirdiği iddiasıyla bir grup, Değirmenbaşı Mahallesi'nde Elazığ-Keban karayolu kavşağında bir araya geldi. Meşaleler taşıyan grup, "Keban uyuma, memleketine sahip çık" yönünde sloganlar attı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Akın Alparslan Orhan, EÜAŞ Keban HES İşletme Müdürlüğü tarafından Keban Barajı HES işletme sahası için yapılan güvenlik hizmeti ihalesini alan firmanın, personelini ilçe dışından getirdiğini söyledi.

Bu duruma karşı çıktıklarını ifade eden Orhan, "Kendi işsizi dururken dışarıdan personel getirmek, üstelik bu personellerin üzülerek söylüyorum ki milletvekilleri kanalıyla olması bizi daha çok üzmüştür" dedi.

Açıklamanın ardından, gruptakiler meşalelerle Fırat Nehri üzerindeki Fırat Köprüsü'ne yürümek istedi. Güvenlik güçleri, köprüye yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine grup, araçlarla köprüye geldi. Burada davul klarnet eşliğinde halay çeken grup, polis ekiplerince yolu kapatmamaları konusunda uyarıldı.

Köprünün kenarında 10 dakikalık oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title