Haberler

Keban'da İçme ve Sula Suyu Çalışması

Keban'da içme suyu ve bahçe sulama ihtiyacını karşılamak için yeraltı su bendi yapılacak.

Keban'da içme suyu ve bahçe sulama ihtiyacını karşılamak için yeraltı su bendi yapılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan yeraltı su bendi için Keban Belediyesinde toplantı yapıldı. Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Elazığ DSİ 9 Bölge Müdürü Okan Bal ve ilgili personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje değerlendirmesi yapıldı.

Çalışma hakkında AA muhabirine bilgi veren Atlı, 3 yılda tamamlanması planlanan içme suyu ve bahçe sulama bendinin yeraltından geçirileceğini dile getirdi.

Projeyle ilçenin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanmasının planlandığını aktaran Atlı, "DSİ tarafından ilçeye bağlı Bademli köyü mevkisinde inşa edilecek olan bend, yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak" dedi.

İsale hattı ve arıtma tesisinin de aynı sürede tamamlanacağını bildiren Atlı, "İlçemizin yıllardır çözülemeyen bir sorununu çözüme kazandıracağımız için sevinçliyim. İçme ve sulama suyu sorunumuzu tamamen çözecek projeler DSİ 9. Bölge Müdürlüğü nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde kabul gördü. Desteklerinden dolayı kurum yetkililerine teşekkür ediyorum. Projenin ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Fethiye Atlı Elazığ Keban Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title