Haberler

Kdz. Ereğli AK Parti Teşkilatı İftar Programı Düzenledi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi. İftar programında konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu hiç kimsenin terörle Türkiye'yi terbiye edemeyeceğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda akşam Ezanı ile birlikte oruçlar açıldı. İftarın ardından selamlama konuşması yapan AK Parti Kdz. Ereğli İlkçe Başkanı Fatih Çakır, Ramazan ayının son 24 saatine girildiği bir günde hep birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çakır, herkese sevdikleri ile birlikte güzel bir bayram geçirmelerini diledi.

Çakır'ın ardından söz alan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ise dolu dolu bir Ramazan ayını geride bırakırken Ramazan Bayramı'nı da hep birlikte kutlamanın huzurunu yaşadığını söyledi.

Terörün ve İslam coğrafyasındaki savaşların Ramazan ayında da durmadığını ve yaşanan can kayıplarından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise terörle hiç kimsenin Türkiye'ye yön veremeyeceğini ifade etti. Çaturoğlu, "Bildiğiniz gibi Ramazan ayı bereketin bolluğun, dayanışmanın, kaynaşmanın birlik beraberliğin doruk yaptığı bir ay. Bu duyguları hep beraber dolu dolu yaşadık. Tabi zaman zaman bizi üzen ve canımızı sıkan hadiseler olmadı değil. Özellikle dünyada, Müslüman coğrafyalarda devam eden savaşlar, o savaşlarda verdiğimiz canlar kayıplar. Terörle mücadelede kaybettiğimiz askerlerimiz, polislerimiz, yaralılarımız. Yine Ramazan ayı olmasına rağmen ne adına hizmet ettikleri hareket ettikleri belli olmayan bir terör örgütü tarafından Atatürk Hava limanında onlarca canımızı kaybettik. Hayli de yaralımız var. Terör de Ramazan ayı boyunca hiç durmadı. Aslında kendini İslami olarak kabul eden bu örgütlerin İslamiyet ile ilgili uzaktan yakından hiç bir ilgileri yok. Çünkü Peygamberimiz zamanında Ramazan haram aylardan sayılmış. Tartışmalar, münakaşalar, savaşlar hepsi bırakılmış. Baltalar gömülmüş. Ama bugün maalesef İslam adına hareket ettiğini söyleyen bu teröristler hiç acımadan sivil Müslümanları, Türk ulusu evlatlarına şehit etmektedirler. Buradan hareketle baktığımızda İslamiyet ile bir alakalarının olmadığı Dünya ya hakim güçler tarafından kullanılan maşa oldukları ortadadır. Aynen PKK gibi, PYD gibi, DHKP-C ve diğer örgütler gibi. Ama biz bunlarla mücadelede hiç bir zaman geri adım atmadık. Atmayacağız. Hiç kimsede Türk devletini terörle terbiye edemez. Biz bu badireyi geçmişte çok gördük. Atlattık. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde yine atlatacağız. Son dakikaya kadar da mücadelemizi devam ettireceğiz. 2 gün önce Kadir gecesini idrak ettik. Geçmiş Kadir gecenizde mübarek olsun diyorum. Önümüzde Ramazan bayramımız var. Şimdiden tüm kardeşlerimizin de Ramazan bayramlarını kutluyorum" dedi.

İftar programına AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Başkanı Zeki tosun, İlçe Başkanı Fatih Çakır, 23. ve 24. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, il genel ve belediye meclis üyeleri, partinin değişik kademelerinde görev yapan yöneticiler ile vatandaşlar katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Çaturoğlu Zonguldak AK Parti Yerel Haberler

title