Haberler

Kdv ve Ötv İndirimleri Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, KDV ve ÖTV indirimlerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 yılı başında başlatılan ve en son 31 Ekim'e kadar uzatılan KDV ve ÖTV indirimlerinin 31 Aralık'a kadar 2 ay süreyle uzatılacağını belirtti.

Beyaz eşya ve mobilya ürünlerinde KDV indirimi ile başlayan ve sonrasında emlak ve otomotiv sektörlerini canlandırmak adına tapu harçları ve binek araç ÖTV oranlarında yapılan indirimlerle devam eden sürecin yıl sonuna kadar devam edeceğini aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"31 Aralık'a kadar devam edecek olan indirim paketi, konut satışlarında KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi ve tapu harçlarının binde 20'den binde 15'e düşürülmesi, mobilyada KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi, beyaz eşyada ÖTV oranlarının sıfırlanması, söz konusu dönemde 1600 cc altı motorlu araçlarda ÖTV oranlarının 15'er puan düşürülmesi ve ticari araçlarda KDV oranlarının da yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesini kapsayacak."

Kaynak: AA / Ekonomi

Aralık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title