Haberler

Kdp Siyasi Büro Üyesi Neccar Açıklaması

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Üyesi Kakemin Neccar, Goran Hareketi'ne mensup bakanların Mesut Barzani'nin emriyle görevden alındığını bildirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Üyesi Kakemin Neccar, Goran Hareketi'ne mensup bakanların Mesut Barzani'nin emriyle görevden alındığını bildirdi.

Neccar, Erbil'deki çalışma ofisinde Kürt bölgesindeki siyasi kriz, Goranlı bakanların görevden alınması, hükümetin yenilenmesi ve terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki saldırılarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Süleymaniye ili ve ilçelerinde meydana gelen olayların Goran tarafından yapıldığına ilişkin belgelere sahip olduklarını belirten Neccar, "Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Goran'ın saldırılarına karşılık, bakanların görevden alınması ve Yusuf Muhammet'in (Parlamento Başkanı) Erbil'e girişine müsaade edilmemesi emrini verdi. Çünkü Kaladize, Kelar ve Kifri'de birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Saldırılar yüzde yüz Goran'ın işi" dedi.

KDP'nin, hükümeti Goran'sız yenileyeceğini, siyasi partilerle yapılacak görüşmelerin de yakın zamanda başlayacağını ifade eden Neccar, "Goran'ın bu tutumuyla devam etmemiz mümkün değildir. Goran, 2 yıldır hükümette. Peki Kürdistan'da anarşi ve kaousu arttırmaktan başka neyi değiştirdi?" diye konuştu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Goran konusunda ısrarcı olmayacağını ileri süren Neccar, "Goran'ın güçlenmesi KYB'nin aleyhinedir. Önceki seçimlerde de gördüğümüz gibi Goran, KYB'nin oylarını almıştır, KDP ya da başka bir partinin değil. KYB de bunu bildiği için Goran'ın hükümette yer almasında ısrarcı olmayacaktır" görüşlerini dile getirdi.

"Kürtlerin silahla elde edeceği bir kazanım yoktur"

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki terör saldırılarına da değinen Neccar, "silahla sonuç alma devrinin kapandığını" ve HDP'nin son seçimde yüzde 13 oyla 80 milletvekili çıkardığını hatırlatarak, "Türkiye'de demokratik şartlar olgunlaşmıştır. Hem bir yandan parlamentoda bulunacaksın, iktidara oynayacaksın hem de hükümete silah çekeceksin? Bu kabul edilemez. Çözüm olacaksa bu silahsız olmalıdır. Kürtler, Türkiye'de barışçıl ve modern yöntemlerle mücadele etmelidir" açıklamasında bulundu.

Kürtlerin Türkiye'de demokratik ve barışçıl kanallar yoluyla siyaset yapması gerektiğine dikkati çeken Naccar, şunları kaydetti:

"Türkiye, başka ülkeler gibi değildir. Kürtler için siyasi çalışmaların yapılacağı ortam vardır. Kürtler, şiddet, yakma ve yıkmayla bir yere varamaz. Çünkü yaktığı kendi evidir, yıktığı yaşadığı şehirdir. Kürtlerin silahla elde edeceği bir kazanım yoktur."

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Türkiye Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title