Haberler

Kdp ile Çatışan PKK'lı Terörist Abdulcabbar Güngen'in Yargılanmasına Devam Edildi

Terör örgütü PKK tarafından 1989 yılında Şırnak'ta kaçırıldıktan sonra Kuzey Irak'taki kamplarda eğitim alan daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan terörist Abdülcabbar Güngen'in 1997 yılında Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile girdiği çatışma nedeniyle Yargıtay tarafından bozulan davasının görülmesine başlandı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Abdulcabbar Güngen ile avukatı Mahsun Batı hazır bulundu. Sanık avukatı Mahsum Batı, müvekkilinin herhangi bir silahlı çatışmaya katılmadığını savunarak, "Her ne kadar IKDP güçleriyle çatışmaya girdiğinden bahsedilmekte ise de bu husus doğru değildir" dedi.

Savcı, hazırladığı mütalaasında Güngen'in 1989 yılında Şırnak'ın Dedeler köyünde bulunan yayladan PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, "Sanık terör örgütünün kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldı. Örgütte bulunduğu dönem içerisinde değişik bölgelerde silahı ile birlikte görev yapmıştır. 1997 yılında IKDP ile örgüt arasında meydana gelen çatışmalara katılıp yaralanmış ve tedavisi yapılmıştır. Sanık 2004 yılında Urmiye şehrinde mahalli birlikler tarafından yakalanarak, Türkiye'ye teslim edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Savcı mütalaasında, sanığın Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir çatışmaya ya da silahlı eyleme katıldığına dair belge ve bilgiye rastlanmadığı ve bunun 2005 yılında Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen yazıda teyit edildiğine yer verildi.

Savcı, mütalaasında sanığın, TCK'nın 314-2 maddesi uyarınca "Silahlı terör örgütünün üyesi olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve TCK'nın 22.1 maddesi olan "Etkin Pişmanlık" hükmünün uygulanmamasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatının, karar duruşması öncesinde mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

(AŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title