Haberler

Kck/tm Davasında Yargılanan Milletvekili Irmak: Benim Olmam Gereken Yer Parlamento

PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasında tutuklu yargılanan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Benim olmam gereken yer parlamentodur."

PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasında tutuklu yargılanan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Benim olmam gereken yer parlamentodur. Ama ben şu anda burada bu deliller yüzünden yargılanıyorum" dedi.

KCK/TM ana davasının 46'ncı duruşmasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmaya, tutuklu 99 sanıktan, aralarında Hatip Dicle'nin de bulunduğu 29'u raporlu oldukları gerekçesiyle katılmadı.

IRMAK: OLMAM GEREKEN YER PARLAMENTO

Davanın bugünkü duruşmasının sabah oturumunda BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak'a ait delillerin ikamesine devam edildi. Selma Irmak ile ilgili telefon tapeleri ve ortam dinlemesi kayıtlarının okunmasının ardından, aramalarda ele geçirilen belgeler tek tek okundu. Sorulan sorulara Kürtçe cevap veren sanığın mikrofonu kapatılırken, konuşmaları yine avukatlar tercüme etti. Selma Irmak, evindeki bilgisayardan çıkan Abdullah Öcalan'ın avukat görüşme notları ile ilgili soruya, "İnternetten okumak için indirdim" dedi.

Kürtçe konuşan Selma Irmak, "Benim olmam gereken yer parlamentodur. Ama ben şu anda burada bu deliller yüzünden yargılanıyorum" diye konuştu.

AVUKAT AYDIN: DURUŞMA NOTLARINI KLOZETE ATIP SİFONU ÇEKİYORUM

Delillerin okunmasından sonra söz alan sanık avukatlarından Cihan Aydın, toptancı mantığıyla yargılama yapıldığını ileri sürdü. Aydın, "1.5 yıldan beri yargılama süsü verilen bir olay yaşıyoruz. Bir yandan sanıkların ağzı kapatılmış, bir yandan polisle tartışıyoruz, bir yandan siz paradigmanızı savunuyorsunuz. Her hafta duruşmadan ayrıldıktan sonra notları yırtıyorum, klozete atıyorum, sifonu çekiyorum. Bu dava bizde böyle bir paranoya yarattı. Sizce ifade özgürlüğü 'Ne mutlu Türküm" veya 'Padişahım çok yaşa' demek midir? Eğer 'Biji serok Apo' ifade özgürlüğü kapsamına girmiyorsa bence ifade özgürlüğü değildir" dedi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 7 Mayıs tarihine erteledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selma Irmak Şırnak Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title