Haberler

Kazlıçeşme-Halkalı Arası Banliyö Seferlerine Ara Verilmesi

İstanbul banliyölerinin yüzeysel metroya dönüştürülmesi ve 3 hatta çıkarılması çalışması (CR-3) kapsamında Kazlıçeşme-Halkalı arasında tren seferlerine ara verilmesinin vatandaşa yeterince duyurulmadığı yönünde yapılan haberlerin gerçeği...

İstanbul banliyölerinin yüzeysel metroya dönüştürülmesi ve 3 hatta çıkarılması çalışması (CR-3) kapsamında Kazlıçeşme- Halkalı arasında tren seferlerine ara verilmesinin vatandaşa yeterince duyurulmadığı yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) yapılan yazılı açıklamada, Kazlıçeşme-Halkalı arasında dünden itibaren tren seferlerine ara verildiği ve hattın kapatılmasının vatandaşlara yeterince duyurulmadığı yönünde bugün çeşitli basın yayın organlarında haberler çıktığı anımsatıldı.

Bu hatta 12 Şubat'tan itibaren tren seferlerine ara verileceği ve güzergahta ulaşımın nasıl sağlanacağı, tren ve istasyonlardaki tüm duyuru alanlarında, ilan panolarında, billboardlarda, duyuru ekranlarında, gar ve istasyonların reklam alanlarında yoğun bir şekilde duyurulduğu belirtilen açıklamada, konunun ayrıca yazılı ve görsel basında defalarca haber yaptırıldığı da vurgulandı.

TCDD internet sitesinde ve internet medyasında gerekli bilgilendirmenin de yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Tren yolcuları ve vatandaşlarımız 16 gün süreyle bilgilendirilmiştir, istasyonlarda anons yapılmıştır. Özetle, binlerce mecrada ve sürekli olarak vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapılmıştır. Zeytinburnu tren istasyonunda, taşeron firma elamanı olan bir kişinin işgüzarlık yaparak kendisini rahatsız etmesinler diye astığı kabul edemeyeceğimiz el yazısı bir pankarttan dolayı ise ayrıca gerekli işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Halkalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title