Haberler

Kazım Karabekir'in Kızı Timsal Karabekir'den Van Valisi Özdemir Çakacak'a Ziyaret

Ermeni Çeteleri'nin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği (Eçkum-der) Tarafından Düzenlenen 'Silahla Değil, Kalemle Savaşmalıyız' Konulu Konferansta Katılmak Üzere Van'a Gelen Kazım Karabekir Paşa'nın Kızı Timsal Karabekir, Vali Özdemir Çakacak'ı Ziyaret Etti.

Ermeni Çeteleri'nin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği (Eçkum-Der) tarafından düzenlenen 'Silahla değil, kalemle savaşmalıyız' konulu konferansta katılmak üzere Van'a gelen Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Kızı Uğur Ayasbeyoğlu, manevi oğlu Önder Gülbahar ve Eçkum-Der Başkanı İkram Kali ile birlikte Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret eden Timsal Karabekir, Kurtuluş Savaşı döneminde Doğu Cephesi Komutanlığı'nı yapan babası Kazım Karabekir Paşa'nın anılarından bahsetti. Duygulu bir şekilde ailesinin başından geçen bir olayı anlatan Karabekir "Babam çocukken bir Rus generali kendisini çağırıyor. Babama 'Sen büyünce ne olacaksın' diye soruyor. Babam da 'Kumandan' olacağım cevabını veriyor. Bunun üzerine Rus generali akşam evimize bir paket gönderiyor. Paketin içinde bir tabanca çıkıyor. Tabancanın oyuncak olduğunu zanneden dedem tabancayı kurcalarken tabanca ateş alıyor ve mermi ninemin gözünün yanından geçiyor" dedi.

Ermeni soykırımı iddiaları hakkında da konuşan Timsal Karabekir "Ülkemizde kesinlikle ermeni soykırımı olmamıştır" şeklinde konuştu Van ile ilgili görüşlerini dile getiren Timsal Karabekir, Van'da bulunmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek "Ben Türkiye'nin her tarafını çok seviyorum fakat benim çocukluğum Van'da geçtiği için buranın benim için çok ayrı bir yeri vardır. Benim dedem de Van'da çıkan Ermeni isyanlarını bastırmak için görev yapmıştır" dedi.

Kentte bulunan Zeve Şehitliği'nden çok etkilendiğini söyleyen Timsal Karabekir, babasının anılarından oluşan bir kitap setini Vali Özdemir Çakacak'a hediye etti. Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından Karabekir, Çakacak ile vedalaştıktan sonra valilikten ayrıldı.

(Eİ-MET-Y) 22.04.2008 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title