Haberler

"Kazdağları ve Madra Dağı'nda Altına Hayır" Mitingi

Kazdağları ve Madra Dağı'nda Altın Çıkarılmasına Tepki Gösteren Çevreciler, Çanakkale'de "Altına Hayır" Adı Altında Miting Düzenledi.

Kazdağları ve Madra Dağı'nda altın çıkarılmasına tepki gösteren çevreciler, Çanakkale'de "Altına Hayır" adı altında miting düzenledi.

Sabah saatlerinden itibaren Çanakkale il merkezi ile ilçelerinin yanı sıra, Balıkesir, İzmir, İstanbul, Muğla, Tekirdağ ve Bursa'dan otobüslerle gelen çevreciler Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Bu arada, eyleme deve maketi yaparak gelen bir çevrecinin gösterisi büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, "Altına Hayır" yazılı deve maketiyle fotoğraf çekilmek için adeta bir birleriyle yarıştı. Miniklerin de çeşitli dövizlerle katıldığı eylemde ilginç görüntüler oluştu.

Mitinge katılanlar, yaptıkları konuşmalarda, Kazdağları ile Madra Dağı'nda altın madeni çıkarılmasına karşı olduklarını belirterek, bu konuda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceklerini söylediler. Miting, konuşmaların ardından türkü ve şiirlerin okunması ile olaysız bir şekilde sona erdi.

(AÖ-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title