Haberler

Kazdağları eteklerine yangın istasyonları kuruldu

Güncelleme:

ÇANAKKALE'deki GEA Arama Kurtarma Ekoloji ve İnsani Yardım Grubu'nun 100'üncü Tatbikatı'na, 235 GEA orman gönüllüsü ve civar köylerden vatandaşlar katıldı.

ÇANAKKALE'deki GEA Arama Kurtarma Ekoloji ve İnsani Yardım Grubu'nun 100'üncü Tatbikatı'na, 235 GEA orman gönüllüsü ve civar köylerden vatandaşlar katıldı. Üç gün süren tatbikatta, orman yangınlarına yönelik teorik ve pratik eğitimler alındı, iki yangın istasyonunun da açılışı gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren ve 1999 senesinden beri Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu'na (INSARAG) üye olan 1994 senesinde kurulan tamamı gönüllülerden oluşan arama kurtarma, ekoloji ve insani yardım grubu GEA Arama Kurtarma Ekoloji ve Yardım Grubu'nun 100'üncü  tatbikatı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Kazdağları eteklerinde gerçekleştirildi. Tatbikata katılanlar Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen Orman Yangınlarıyla Mücadele Yöntemleri eğitimini tamamlayarak, 'Orman Gönüllüsü' sertifikası almaya hak kazandı. Orman yangınlarına karşı daha hızlı, daha güçlü mücadele etmek amacıyla Kuzey Ege'de kurulan iki yangın istasyonunun açılışı da gerçekleştirildi. Yangın söndürme istasyonlarında bulunan, arazöz, su pompaları, jeneratör, yangına dayanıklı koruyucu kıyafet ve diğer malzemeler, el aletleri, motorlu testereler gibi ekipmanlarla pratik eğitimler ve tatbikatlar yapıldı.

Yangın İstasyonlarının açılış konuşmasını yapan GEA Arama Kurtarma Grup Koordinatörü Umut Dinçşahin, "Doğa ve insan bir bütündür. Doğaya ve insana inanan herkesin yapabileceği bir şeyler var" dedi.

Olası bir orman yangınında gönüllüler ve köy halkının kullanabileceği, yangınla mücadelede fayda sağlaması hedeflenen orman yangın istasyonları'nın, Akdeniz ve Ege bölgelerinde kurulumunun devam edeceği belirtildi.

GEA, 1994 senesinde kurulan tamamı gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve insani yardım grubu olarak faaliyet gösteriyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Kaz Dağı Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title