Haberler

Kazanlı-seyhan Turizm Bölgesi Projesi

Mersin'de, 2007 Yılında Yer Tahsisi Yapılması Beklenen Kazanlı-seyhan Turizm Bölgesi Projesi İçin Danıştay 6. Dairesi'nin Yürütmeyi Durdurma Kararı Verdiği Bildirildi.

Mersin'de, 2007 yılında yer tahsisi yapılması beklenen Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi Projesi için Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, 15 yıldır yatırıma dönüşmesi için uğraş verdikleri ve 2007 yılı başında inşaatına başlanması beklenen 10 bin yatak kapasiteli bu projenin, Danıştay'ın kararıyla şimdilik beklemeye alındığını söyledi. Kamu yararı gerekçesiyle verilen bu kararın yoruma muhtaç olduğunu ifade eden Güler, "Kamu yararı nedir? İnşaat aşamasında yapılacak 500 milyon dolar yatırımda kamu yararı yok mudur? 500 milyon dolar için ödenecek 100 milyon dolara yakın KDV'de kamu yararı yok mudur? İnşaat yapımı sırasında çalışacak 10 binlerce işçi evine ekmek götürürken kamu yararı yok mudur? İnşaat tamamlandığında çalışacak 4 bin kişinin çalışmasında kamu yararı yok mudur? İnşaat yapımı sırasında çalışacak 10 binlerce ve işletmeler açıldıktan sonra çalışacak 4 bin işçi için ödenecek gelir vergisi ve SSK prim ödemelerinde kamu yararı yok mudur? Açılacak otellere gelecek yüz binlerce turistin tüketimine sunulacak tarım ürünlerinin üreticisi çiftçilerimizin zenginleşmesinde kamu yararı yok mudur? Kamu yararı, kamuda çalışma fırsatı bulmuş bir avuç insanın abartılı çevre duyguları değilse, kamu yararı eğer işsiz dolaşan on binlerce gencimize iş bulmaksa, bütçe kaynaklarının yetersizliği nedeniyle yeterince kamu hizmeti yapamayan bütçemize kaynak oluşturmaksa, oluşturulan katma değerin tamamı yerli olup, bundan ithalata bir lira vermeyen turizm gelirlerini çoğaltmaksa, planlı yatırımlarla doğanın hoyratça tüketilmesinin önüne geçmekse, bu yatırımda da yeterince kamu yararı olduğu görülmektedir" dedi.

Turizm yatırımcısının, yaptığı yatırımın karlı olup olmadığını en erken 8-10 yıl sonra öğrenebildiğini, devletin, yatırıma kazma vurulduğu gün aldığı KDV, muhtasar vergisi, SSK primiyle hemen çalışanlarınsa çalıştığı günün akşamı veya en geç ay sonu aldıkları ücretleri ile kazancını elde ettiklerini ifade eden Güler, "Turizm yatırımları, yatırımcısından önce, iş bulacak işsizlerin sorunu. İşsiz gençlerin yakınlarının sorunu, işsizlere iş bulmakla yükümlü hükümetlerin sorunu, işsizlik sonucu doğacak sosyal sonuçlardan tedirgin olan duyarlı bütün yurttaşların sorunu olarak algılanması gerekir. Savunulan çevrecilik, yatırımları engellemeye dönüşmemelidir. İnsanlar iş bulup geçim sorununu çözmedikçe çevre duyarlılıkları gelişmez. Her insan en az doğadaki diğer canlılar kadar değerlidir. Abartılı çevrecilik, yatırımları tehdit etmeye başlamıştır. Mersin'de işsiz on binlerce insana iş umudu olacak bu yatırımın şimdilik ertelenmesi bizi derinden kaygılandırmaktadır. Doğu Akdeniz'in umudu olan bu proje kamu yararının dar yorumuyla ertelenmiştir. Bütün Mersinlileri, rasyonel düşünen çevrecileri, işsiz gençleri, işsiz gençlerin yakınlarını, duyarlı kamuoyunu, konunun çözümü için duyarlılığa çağırıyoruz" diye konuştu.

(HK-HT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title