Haberler

Kazan'da Teröre Türk Bayraklı Tepki

Kazan'da teröre Türk bayraklı tepki TÜRKİYE mozaiğini yansıtan Ankara'nın Kazan İlçesinde yaşayan başta mevsimlik işçiler olmak üzere her kesimden insanlar, Türkiye genelinde olduğu gibi terör örgütüne yönelik tepkilerini ev, iş yeri, cadde ve sokaklara Türk bayrakları asarak göstermeye çalışıyorlar.

Kazan'da teröre Türk bayraklı tepki

TÜRKİYE mozaiğini yansıtan Ankara'nın Kazan İlçesinde yaşayan başta mevsimlik işçiler olmak üzere her kesimden insanlar, Türkiye genelinde olduğu gibi terör örgütüne yönelik tepkilerini ev, iş yeri, cadde ve sokaklara Türk bayrakları asarak göstermeye çalışıyorlar.

Kazan'da yaşayan Türk, Kürt ve diğer etnik gruplara ait vatandaşlar, yapılan provokasyonlara dikkat çekip, oyuna gelinmemesi noktasında yapılan uyarıları dikkate alıp, birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Türkiye'nin 81 ilinden gelen ve 50 bin nüfuslu Kazan İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, terör örgütüne yönelik tepkilerini, evlerine, iş yerlerine, cadde ve sokaklara Türk bayrakları ile donatarak verirken, Kürt kökenli vatandaşlara yönelik yapılan saldırıları da kınadılar.

Uzun yıllar Kazan'da yaşadıklarını belirten Kürt kökenli vatandaşlar, "Kazan'da hiçbir sorunumuz yok. Burada insanlar birbirine saygı gösterip, yardımlaşma duygusu içerisinde yaşıyoruz. Bayrak ve vatan hepimizin ortak değeridir. Bu noktada bunu tartışmaya fırsat vermeyiz" dediler.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise ülkemizde son günlerde maalesef bir kardeş kavgası çıkarmak için birtakım güçlerin büyük bir çabasının var olduğunu belirtti. Hep birlikte kardeşçe yaşamanın kültürünü çok iyi bilen bin yılık bir geleneğin temsilcileri olduklarını belirten Başkan Ertürk, şunları söyledi: "Hangi anadan babadan doğacağımıza, kimin oğlu, kimin kızı olacağımızı, etnik kökenimizi, cinsiyetimizi seçme hakkına sahip değiliz. Bu takdiri ilahidir. Bu gelenek ve düşünce ışığında Kazan'da Türk'ü, Kürt'ü Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı ile gerçekten de güzel bir hava yakaladık. Bu huzur ve birliktelikten dolayı Kazan'a çok büyük göçler oldu. Komşuluk ilişkilerimiz hat safhaya ulaştı. Çoluk çocuğunun rızkı için gelenlere oturma grubumuzu, çatal bıçak takımımızı bozup paylaştık. Bu, yıllardır böyle süregeldi ve bugün o birlikteliği çok güzel bir şekilde inşa ettik. Türkiye'ye örnek olacak, model olacak bu çalışmalarımızın sonucunda bugün güçlü bir birliktelik mesajı verebiliyoruz. Son günlerde artan terör eylemlerinin ardından Kazanlılar olarak evlerimizi, iş yerlerimizi, cadde ve sokaklarımızı Türk bayrakları ile donatıp, terörü lanetleyerek PKK terör örgütüne karşı tepkimizi ortaya koyduk".

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Bayraklı Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

BAŞKANA:

HADİ BAŞKANIM BİR İŞ DAHA YAIN HDP OYLARINI SİLİN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title