Haberler

Kazan Başkan ve Öğrencilerden Yaşlılara Ziyaret

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Yaşlılar Haftası nedeniyle beraberindeki saglık ekibi ve öğrencilerle birlikte yaşlıları evlerinde ziyaret edip, gönüllerini aldı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Yaşlılar Haftası nedeniyle beraberindeki saglık ekibi ve öğrencilerle birlikte yaşlıları evlerinde ziyaret edip, gönüllerini aldı. Başkan Ertürk, öğrencilerle kapısını çaldıkları yaşlıların elini öpüp, çiçekle birlikte hazırlanan gıda paketlerini verirken, "Yaşlısına hürmeti olmayan bir toplumun geleceğinden söz etmek mümkün değildir' dedi. Yaşlılar ise çocuklara "sizler de yaşlanacaksınız. Yaşlandıkça kıymetiniz kalmıyor. Bugünlerin kıymetini bilin" dediler.İlçede bir çoğunun kızları ve oğulları olmasına rağmen ilgisizlikten yakınan yaşlılar, yalnızlığını belediyenin temizlik personeli ile gidermeye alışırken, karşılarında torunları yaşında öğrencileri görünce göz yaşlarına hakim olamadılar. Dedeleri ve nineleri yaşlarındaki büyüklerinden nasihatler dinleyen öğrenciler, onların hayır duasını aldılar. Öğrenci ve öğretmenleri her zaman beklediklerini belirten yaşlılar, "çocuklar sizler de yaşlanacaksınız, yaşlandıktan sonra bir kıymetiniz kalmıyor. Bugünlerin kıymetini bilin" dediler.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise yaşlıları ziyaretinde yerel yönetimin sadece alt yapı, üst yapı, tesis, bina, şehir planlaması olmadığını belirtti. Ertürk, "Yerel yönetim aynı zamanda şehirde yaşayan insanların doğumda ölüme kadar olan süreçte onların yanında yer alabilmektir. Biz de yaşlanacağız. Yaşlısına hürmeti olmayan bir toplumun geleceğinden söz etmek mümkün değildir. Çünkü onlar bizim annelerimiz, babalarımız, atalarımız. Hem inancımız gereği, hem örfümüz adetlerimiz gereği biz bu yaşlılarımıza sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

Belediye olarak yaşlıların sıkıntı ve dertlerini he zaman dinlemek zorunda olduklarını belirten Başkan Ertürk, Kazan Belediyesi olarak tüm yaşlılarımıza evde bakım ve temizlik hizmetleri, sağlık ihtiyaçlarının giderilmesine kadar. Her türlü ihtiyaçlarını sosyal hizmetler birimimizle beraber, içerisinde hemşiresinden psikoloğuna kadar vermekten onur ve gurur duyuyor, sıcak yemeklerini vermekten aynı zamanda mutlu oluyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title