Haberler

Kazan'a "Kahraman" Unvanı Verilişinin Yıl Dönümü

Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesinin birinci yıl dönümü kutlandı.

Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesinin birinci yıl dönümü kutlandı.

Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama programına, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Etkinlikler kapsamında Kahramankazan'da 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Türkmen sanatçı Adil Şan kahramanlık türküleri seslendirirken, Alpagut grubu ise Türk savaş sanatına ait figürleri müzik eşliğinde sergiledi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurum arşivinde bulunan belgelerle oluşturulan "Osmanlı Döneminde Kahramankazan" isimli bir de sergi açıldı.

Program kapsamında ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu da 15 Temmuz konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, programda yaptığı konuşmada, şehit yakınları, gaziler ve Kahramankazan halkı ile böylesine anlamlı bir günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin Allah'ın yardımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ateşlediği işaret fişeğini takip eden Türk Milleti tarafından büyük bir kahramanlıkla önlendiğini vurgulayan Ertürk, Kahramankazanlıların darbenin önlenmesinde tarihe altın harflerle geçen büyük bir destan yazdığını bildirdi.

Bu şanlı ve destansı direnişin ardından ilçelerinin TBMM tarafından tüm partilerin oybirliğiyle 'kahraman' ünvanına layık görüldüğunu anımsatan Ertürk, şunları kaydetti:

"Bununla 7'sinden 70'ine seçilmişinden atanmışına, memurundan işçisine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bir direniş gösteren halkımız hak ettiği unvanı almıştır. Bu sadece Kahramankazanlıların kahramanlığı değil, tüm ülke insanının bir kahramanlığıdır.

Kahramanlık unvanı yalnızca bize değil, Kahramankazan'ın şahsında 81 il ve 957 ilçemize verilmiştir. Tüm Türkiye'ye ve Türk insanına verilmiştir. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehit yakınları ve gazilerimizle kocaman bir aileyiz ve onları asla yalnız bırakmayacağız. Bu süreçte bizleri asla yalnız bırakmayan ve yalnızca milletin değil ümmetin de lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Ertürk Kuran-ı Kerim Aksakal Politika Güncel Haberler

title