Haberler

Kazaklar Adıyaman'a Hayran Kaldı

Adıyaman'ın tek ulusal kanalı olan Mercan TV'nin stüdyolarını gezen Kazakistanlı gazeteciler, yapılan programlar hakkında bilgi aldı.

Haberlerin hazırlanma aşaması hakkında da bilgi edinen Kazakistanlı gazeteciler, TV içerisindeki bütün departmanlarla bilgi alışverişinde bulundu.

Kazakistanlı gazetecilerin nazik ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren AGAD Başkanı İbrahim Aslan, "Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başkan Naziya Joyamergen'la daha önce Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun ve Türk Dünya Gazeteciler Federasyonu'nun toplantılarına katılmıştık. Yapmış olduğumuz daveti kabul ederek, Başkan Naziya Joyamergen yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilimize geldiler. Kazakistan'daki bütün meslektaşlarımızı her zaman ilimize bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz" dedi.

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen Adıyaman ilinde yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "AGAD Başkanı İbrahim Aslan'ın davetlisi olarak bir proje çerçevesinde buradayız. Adıyaman, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa illerine de ziyaretlerimiz olacak. 22-28 Eylül tarihleri arasında bu illerimizde geziler düzenleyeceğiz. Gittiğimiz illerde basın mensuplarıyla bilgi alışverişinde bulunacağız. Ayrıca gittiğimiz illerde tarihi mekanları gezeceğiz. Kazakistan iline gittiğimiz vakit elde ettiğimiz bilgileri meslektaşlarımızla paylaşacağız.Vakfımız 4 yıl önce kurulduğunda vakfımızın amaçları doğrultusunda çalışmalarımız olacağını söylemiştik. Bugünde çalışmalarımız kapsamında etkinliklerimiz devam ediyor. Türk dünyası ile birlikte hareket etmek en öncelikli misyonlarımız arasında yer almaktadır. Bizleri ağırladıkları için İbrahim Aslan'a çok teşekkür ediyorum. Adıyaman'a ilk defa geldik, ancak bu gelişimiz son olmayacak. Güzel projelerimiz olacak. Adıyaman'daki meslektaşlarımızı Kazakistan'a davet ediyorum. Öte yandan meslektaşlarımızla birlikte diyaloglarımız devam edecek. Adıyaman'da basın yayın organlarını ziyaret ettiğimizde merak ettiğimiz konularda sorular sorduk. Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke Türkiye'dir. Bu nedenle bizler için Mustafa Kemal Atatürk ayrı bir yere sahiptir" diye konuştu.

Açıklamalar sonrasında Aslan'a Kazakistan'ın yöresel kıyafetleri hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kazakistan Adıyaman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title