Haberler

Kazakistan'da Türk Halk Müziği Festivali

Kazakistan'da Türkçe konuşan ülkelerden çok sayıda sanatçı Türk Halk Müziği Festivalinde bir araya geldi.

Kazakistan'da Türkçe konuşan ülkelerden çok sayıda sanatçı Türk Halk Müziği Festivalinde bir araya geldi.

Opera ve Bale Tiyatrosunda, Astana'nın başkent ilan edilişinin 18. yıl dönümü kutlama programları kapsamında gerçekleştirilen festivale Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ve İran'ın yanı sıra Altay, Hakas halklarından sanatçılar katıldı.

Sanatçıların kendi halklarına özgü milli enstrümanlarda çaldıkları ezgi ve söyledikleri şarkılar izleyiciler tarafından beğeniyle alkışlandı.

Festivalde Türkiye'yi temsil eden sanatçı Burcu Karadağ, festivalin çok nadir bir etkinlik olduğunu belirterek, "Şu ana kadar dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'yi temsil ettim ama ilk defa bu kadar Türk kültürünün bir arada olduğu bir organizasyonda yer alıyorum ve Kazakistan'ın bu özel gününde ülkemi temsil etmekten çok mutluyum. İnşallah bu festival ileride de devam edecektir." dedi.

Kazakistan'a ilk defa geldiğini ve insanları sevdiğini dile getiren Karadağ, "Bu kadar modern ve muhteşem bir şehir olduğunu bilseydim kesinlikle daha önce de gelirdim. Daha önce gelmediğim için pişmanım." İfadesini kullandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in doğum günü olan 6 Temmuz'da, Astana'nın başkent ilan edilişi çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kazakistan Türkiye Astana Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title