Haberler

Kazak Turan Alem Bankası Halka Açılacak

Kazakistan'ın En Büyük İki Bankasından Biri Olan Turan Alem Bank'ın Başkan Yardımcısı Roman Solodchenko, Hissedarların Onaylaması Halinde 2007 Yılında Halka Açılmaya Hazır Olduklarını Söyledi.

Kazakistan'ın en büyük iki bankasından biri olan Turan Alem Bank'ın Başkan Yardımcısı Roman Solodchenko, hissedarların onaylaması halinde 2007 yılında halka açılmaya hazır olduklarını söyledi.

Solodchenko, "Prensip olarak banka, kararın alınmasından sonra 4 ay içinde piyasaya girmeye hazır. Eğer karar alınırsa halka arz, yılın ikinci yarısında yapılabilir" diye konuştu. Solodchenko, halka arza hazırlık için Morgan Stanley'in görevlendirildiğini de belirtti.

Şekerbank, Haziran ayında yüzde 33.98 payını toplam 424.73 milyon YTL bedelle Kazakistanlı Bank Turan Alem Group'a satmıştı. Satışın ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 25 Aralık'ta Şekerbank'ın yüzde 33.98 hissesinin Turan Alem Bank'a devrine izin vermişti.

(İHA-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title