Haberler

Kazada Anlaşamayan Vatandaş Polisi Arıyor

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı uygulamasına geçilmesinin ardından, Trabzon'da 18 günde meydana gelen 46 kazada anlaşamayan taraflar polise başvurdu.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmenliği çerçevesinde yalnız maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların serbest iradesiyle dolduracakları Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı uygulaması, 1 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe girdi. Uygulamanın başladığı tarihten sonraki 18 günlük sürede Trabzon'da meydana gelen 46 maddi hasarlı kazada taraflar anlaşamayarak polise başvurdu.

Trabzon'da Mart-Nisan 2008 tarihleri arasındaki 18 günlük sürede trafik polisleri toplam 121 adet maddi hasarlı trafik kazasına bakarken, polis sorumluluk alanında her gün ortalama 5-6 adet maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği belirtildi. Bu rakamlara göre, maddi hasarlı kazalarda taraflar genellikle tutanakla anlaşma yoluna giderken, anlaşamayan vatandaşlar da eski sistemdeki gibi polisi arıyor. Maddi hasarlı kazaların ardından taraflar arasında zaman zaman uyuşmazlıkların yaşandığını belirten yetkililer, yeni sistemin büyük oranda kabul gördüğünü ve zaman içinde daha da yerleşeceğini ifade etti.

Sürücüleri de uyaran yetkililer, maddi hasarlı kazaların ardından kaza yapan araçlar olay yerinden kaldırılmadan önce farklı açılardan fotoğraf çekilmesi, tutanakların bir suretinin fotoğraflarla beraber karşı tarafın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse aracın kasko sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine ulaştırması gerektiğini kaydetti.

(BK-MU-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title