Haberler

Kaza Tutanağı Bulundurmayanlar Trafiği Kilitliyor

Sürücülerin Maddi Hasarlı Kazalarda Tespit Tutanağını Kendilerinin Hazırlanmasına İlişkin Düzenleme, Hazırlıksız Sürücüler Yüzünden Bazı Noktalarda Ulaşımı Kilitliyor.

Sürücülerin maddi hasarlı kazalarda tespit tutanağını kendilerinin hazırlanmasına ilişkin düzenleme, hazırlıksız sürücüler yüzünden bazı noktalarda ulaşımı kilitliyor.

Mevzuatın 1 Nisan'dan itibaren uygulamaya girmesiyle birlikte basit maddi hasarlı kazalarda tutanak tanzim etmeye uğraşan sürücüler, yanlarında form taşımamaları, tutanak tanzimindeki hazırsızlıkları sebebiyle yavaş hareket ederek trafiği kilitliyor. HDI Sigorta Marmara Bölgesi Hasar Servisi Şefi Fahri Köfteci, acentelerine 10 bin adet karbon nüshalı formlardan ulaştırdıklarını belirterek, trafik sigortası veya kasko poliçesine sahip vatandaşların acentelerden bu evrakı temin edebileceklerini söyledi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Kıhtır da, sigorta şirketlerinden temin ettikleri onbinlerce tutanağı şehir içinde görev yapan trafik ekiplerine dağıttıklarına dikkat çekerek, "Vatandaşlarımız internette kaza tespit tutanağı diye arattırarak, formlara birçok siteden ulaşıp bastırabilirler. Nasıl hazırlanacağını buradan inceleyebilirler. Ancak bilgisayar ve internet kullanmayan vatandaşlarımızda hem Yalova Yolu üzerinde BUTTİM önündeki Trafik Denetleme Şubemizden, hem de trafik ekiplerden bu formlardan alabilirler. Vatandaşlardan ricamız kazayla karşılaşmadan önce bu formu temin edip araçlarında bulundurmalarıdır. Çok zor olmayan bu formu doldurmak, formu incelediklerinde zor olmadığını göreceklerdir. İlerleyen zamanlarda vatandaşlarımız tarafından bu formlar pratik olarak doldurulacaktır" dedi.

Kazalarda bir tarafın trafik sigortası, muayenesi, ruhsatı bulunmuyorsa yaralamalı veya ölüm durumu var ise kazayla alakası olmayan üçüncü bir şahsın kazadan zarar görmesi halinde kamuya ait malzemelerin zarar görmesi, kamu araçlarının karıştığı kazalarda ekiplerin kaza raporu düzenleyeceğini hatırlatan Kıhtır, "Bu çerçevede günde 70 kazaya bakan ekiplerimiz şu anda günlük 15 kaza ile ilgilenmeye başladılar. Bu da ekiplerimizin kontrol ve bilgilendime konusunda daha fazla çalışmalarına imkan sağladı.

Günlük 5 bin YTL olan ceza miktarı şu anda 50 bin YTL'ye çıktı. Yayaların ve sürücülerin kurallara daha fazla dikkat etmelerini, kontrollerimizin yoğun olduğunu bilmelerini istiyoruz" diye konuştu.

İnternette trafik kaza tespit tutanağı ve doldururken nelere dikkat edileceği detaylı olarak yer alıyor. Sürücülerin ilk olarak birbirlerinin gerekli evraklarını kontrol ettikten sonra imkanları var ise kazanın fotoğrafını çekmeleri, araçların krokilerini çizdikten sonra yolu açmak üzere araçlarını kısa sürede yol üzerinden, trafiği etkilemeyecek yere alarak tutanağı tanzim etmeleri tavsiye ediliyor.

(İRF-İHS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title