Haberler

Kaza Tespit Tutanağı'nda İlk Ay Sonuçları

1 Nisan Tarihinde Başlanan Trafik Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması, Büyük Şehirlerde Yoğun İlgi Görüyor.

1 Nisan tarihinde başlanan Trafik Kaza Tespit Tutanağı uygulaması, büyük şehirlerde yoğun ilgi görüyor.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nden alınan bilgiye göre, ilk ayın sonuçlarına bakıldığında Türkiye genelinde Kaza Tespit Tutanağı uygulaması ile sürücüler tarafından tutulan tutanak sayısı 29 bin 480'e ulaştı.

Son rakamların ülke genelinde yüzde 49'a varan oranda Kaza Tespit Tutanağı uygulamasını kullandığı gösteriyor. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin geçtiğimiz hafta verdiği oranlara göre, son bir haftada yüzde10'bir artış yaşandı.

İstatistik kayıtların TRAMER tarafından tutulmaya başlanması ile il bazında alınan istatistiklere göre, Kaza Tespit Tutanağı'na en büyük ilgi İstanbul'da görüldü. Bir ayın sonunda uygulamanın İstanbul'da ulaştığı sayının 12 bin 772 olduğu ifade edilirken, günlük ortalama 642 maddi hasarlı kazanın meydana geldiği İstanbul'da uygulamanın yüzde 66'ya yükseldiği görünüyor.

İkinci sırada yer alan Ankara'nın aylık Kaza Tespit Tutanağı kullanılan maddi hasarlı kaza adedi 3 bin 389 ve kullanım oranı yüzde 48 olarak açıklandı.

Üçüncü sırada yer alan İzmir'de ise 2 bin 481 tutanağın kayda alındığı ve kullanım oranının ise yüzde 50'ye ulaştığı belirtildi.

Kaza Tespit Tutanağı uygulamasında Türkiye genelinde bir aylık sonuçlarda İstanbul, Ankara ve İzmir'i takip eden illerin sıralaması ise şöyle; "4. sırada; bin 498 tutanak ile Bursa, 5. sırada; 966 adet ile Antalya, 6 sırada; 826 adet ile Kocaeli, 7 sırada; 480 adet ile Adana, 8. sırada; 395 adet ile Kayseri, 9. sırada; 352 ile Denizli ve 10. sırada 350 tutanak ile İçel." Tutanağın en az kullanıldığı il ise sadece bir tutanak ile Kilis oldu.

Diğer taraftan Türkiye'deki trafik kazalarında uygulamanın başladığı günden bu yana geçen bir aylık sürede toplam 29 bin 480 adet Kaza Tespit Tutanağı'ndan kusur oranlarında anlaşmaya varılamayarak komisyon değerlendirilmesine başvurulmuş toplam bin 686 dosya bulunuyor. Bu rakam bize toplam kayıtların sadece yüzde 5'i gibi bir oranının sigorta şirketleri arasındaki mutabakatsızlığını işaret ediyor. Uygulamanın başarısını ifade eden bu sonuçlara göre trafikte meydana gelen kazalarda istatistiksel olarak yüzde 49'luk başarı oranı sürücüler arasında anlaşma zemini sağlandığın gösteriyor.

(CY-CY-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title