Haberler

Kaz Dağlarında Arama İçin 13 İşletmeye Ruhsat

Kaz Dağlarında, Altın ve Gümüş İçin, 13 İşletme ve 24 Arama Ruhsatı Verildi.

Kaz Dağlarında, altın ve gümüş için, 13 işletme ve 24 arama ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, DTP Diyarbakır Milletvekili, Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş'ın, Kaz Dağları'nda altın ve değerli maden aramasına ilişkin soru önergesine yazılı yanıt verdi.

Bakan Güler'in verdiği bilgiye göre, Kaz Dağlarının bir bölümünün bulunduğu Çanakkale'de 9 firmaya, 8 işletme, 18 de arama ruhsatı verildi. Bu firmalar, çeşitli yerlerde 18 altın, 6 altın ve gümüş, bir kurşun, bakır, çinko, gümüş, altın projesi ve bir de altın, molibden, bakır, gümüş, çinko ve kurşun için arama ve işletme ruhsatı aldı.

Balıkesir'de ise 5 işletme ve 6 arama ruhsatının; 8'i altın için 3'ü altın ve gümüş için verildi.

Cevher olarak altının çıkartılması sırasında siyanür kullanılmadığını bildiren Güler, teknolojinin sunduğu imkanlar ve artan çevresel duyarlılık sonucunda, Türkiye'de yapılan arama faaliyetlerinde ve işletmeye açılan altın madenlerinde ileri düzeyde çevre önlemleri alınması sonucunda, bu alanda gelişmiş ülke standartlarının yakalandığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title