Haberler

Kayso Başkanı Mustafa Boydak Açıklaması

Kayseri Sanayi Odasının (KAYSO) Mart ayı meclis toplantısında konuşan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, "Topyekun olarak memleketimizi zenginleştirirken, bu gelir dağılımındaki dengeyi biraz daha hane halkı lehine daha da iyileştirmemizin çok önemli olduğunu, sosyal barışımız açısından da bu işlerde bizim çok önemli bir sorumluluğumuz olduğunu çok önemsiyorum. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte gelir dağılımında, daha alt gelir grubunun lehine olan çalışmaları destekleyeceğimizi ifade etmemiz lazım" dedi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, "Elbette bizim ekonomik konulardaki aktif faaliyetlerimiz ve hükümetimizin yaptığı çalışmalar bizim büyümemize, işlerimizi geliştirmemize, ihracatı arttırmamıza, istihdamı arttırmamıza ciddi oranda katkı sağlıyor. İnşallah ekonominin en önemli gündem maddesi olduğu günlere doğru gidiyoruz. Bundan sonraki sürecin daha ekonomi endeksli gideceğinin de sinyallerini aldığımı sizlere ifade etmek istiyorum. Zaten doğru olanda budur. Türkiye'mizde gerçekten son yıllarda özellikle gelir dağılımı noktasında ciddi bir iyileşme var. Hani yoksullukla mücadele ile gerçekten bu süreçte çok güzel bir şekilde yapıldı, yapılıyor ama şuanda bu meselede geldiğimiz nokta yeterlimi? diye soracak olursak bence yeterli değil. Türkiye'nin birçok yerini dolaşıyoruz. Hala bizim işsizlikle ilgili sorunlarımızın zaman zaman mevsimsel olarak aşağı gidiyor ama bakın sezon bitince yine çift haneli rakamlara doğru geliyoruz. Yine sosyal güvenlik konusunda yapılan çalışmalardan çok güzel işler yapıldı ama bizim hala bu yoksullukla mücadele konusunda ülkemizde inşallah yapılacak çalışmalar var. Tabi ki hükümetimizin yapacağı çalışmalar var, bizim birlikte yapacağımız çalışmalar var. Topyekun olarak burada memleketimizi zenginleştirirken bu gelir dağılımındaki dengeyi biraz daha hane halkı lehine daha da iyileştirmemizin çok önemli olduğunu, sosyal barışımız açısından da bu işlerde bizim çok önemli bir sorumluluğumuz olduğunu çok önemsiyorum. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte gelir dağılımda daha alt gelir grubunun lehine olan çalışmaları destekleyeceğimizi ifade etmemiz lazım" diye konuştu.

-"ÜLKEMİZİ GELİŞTİRECEKSEK YENİ GİRİŞİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Gençler ve kadınlar için farkındalık yarattıklarını belirten Boydak, "Onların iş hayatına katılımı ile ilgili ciddi bir uyanışımız var. İleriki yıllarda bunun neticelerini göreceğiz. Bizim Kayseri Sanayi Odası yönetimi olarak bu noktada yaptığımız önemli çalışmalar var ve bu noktada en azından farkındalık yaratmanın da bir kazanım olduğunu ifade etmek istiyorum. Zaten ülkemizi zenginleştireceksek yeni girişimcilere ihtiyacımız var. Yeni yatırımlara ihtiyacımız var ve yeni düşünen beyinlere ihtiyacımız var. İnşallah bu anlayışla da tabi ki burada Kayserimizi kesinlikle dikkate almak gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin girişimci fabrikası kentlerinden bir tanesi, sadece kendi kendimize değil ülkenin dört bir yanına dağılmış girişimcilerimizle övünmemiz gayet normal" şeklinde konuştu.

-"DAHA FAZLA İSTİKRARLI VE ÖN GÖRÜLEBİLİR EKONOMİ OLMAMIZ LAZIM"

Son dönemde Türkiye'mizin ekonomik faaliyetlerinin bir göstergesi bu uluslar arası reyting kuruluşlarının Türkiye'nin reyting notunu arttırmaları söz konusu. Son dönemde ülkemizin ekonomik anlamda reyting notunun yukarıya gelmesi normaldir. Tabi bunlarda bizim için yeterli değil. Daha fazla çalışmamız lazım, daha fazla istikrarlı ve ön görülebilir ekonomi olmamız lazım. Büyüme oranlarımızda birkaç puan gerideyiz. Ön görülenden geride gitmekteyiz. Geçen sene 1 - 1,5 puan daha az büyüdük. Hatırlarsanız ben zararı yok, bize uzun vadede katkı sağlayacaksa 1 - 1,5 puan az büyümeye dayanırız ama sonu iyi olsun. Bu şekildeki görüşümüzü koruyoruz. Bu süreçlerde zorluklarımız var ama bu zorlukları yenmekte bireysel olarak bizim vazifemiz" ifadelerini kullandı.

-"BU SENE İHRACATTA 2 MİLYAR DOLARLIK BİR HEDEF KOYDUK"

İhracat rakamlarında son dönemde artış olduğunu kaydeden Boydak, "Her ne kadar Başbakanımıza ihracat rakamımızı çok tatmin edici bulduramadıksa da yani her yıl Allah'a şükürler olsun iyi bir ivmemiz var. İhracatta artık bu seneden itibaren 2 milyar dolar barajına geleceğiz. Bu sene ihracatta 2 milyar dolarlık bir hedef koyduk. Biz bu rakamı da Allah izin verirse sağlayacağımız kanaatindeyim. 1 milyar 700 milyon dolar gibi bir rakamlara geldik. Tabi diğer taraftan ihracattaki bu ivme kolay olmadı. Ben Başkan olduğum zaman buraya yanlış hatırlamıyorsam 200 milyon dolar ihracatla geldik. 7 buçuk yıllık bir süreçte neredeyse 7 - 8 katlık bir ihracat artışımız var. Buna da tabi şükrediyoruz ama yeterli değil. Daha da gelişip büyümemiz lazım. Bir taraftan da bizim Kayserimizin markalaşma faaliyetlerine çok uzun zaman önce başlamış olduğunu ve Türkiye'de ki önemli markaların birçoğunun Kayseri orjinli olduğunu da unutmuyoruz. Biz risklerimizi sadece ihracat, iç piyasa olarak dağıtırsak yanlış yaparız kanaatindeyim. İç piyasada da, ihracat pazarında da olacağız. Bu düşüncelerle Kayserimizin bu gidişatından memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

-"200 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM RAKAMINI GEÇTİĞİMİZİ MEMNUNİYET İLE GÖRMEKTEYİM"

İstihdam rakamlarına değinen Boydak, "İstihdam rakamlarımızda senemizi iyi kapattık. Böyle işsizlik rakamları her ne kadar 'hala yüksek' denilse de Kayseri'de şükür biz en azından mevcut durumumuzu koruduğumuz gibi daha da iyileştirdik. 200 bin kişilik istihdam rakamını geçtiğimizi memnuniyet ile görmekteyim. İnşallah bu süreç devam eder. Kayserimizde istihdam ile ilgili en az sorun yaşayan kentlerden bir tanesi olamaya devam ederiz diye düşünüyorum" dedi.

-"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE GELİŞMELERE BAKACAĞIZ VE ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE SEÇİM KARARIMIZI VERECEĞİZ"

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kayseri Sanayi Odası seçimleri hakkında da açıklamalar yapan Boydak, "Kamuoyunda çok çeşitli kanallardan, gerek medya organlarından gerekse başka iletişim araçlarından önümüzdeki yapılacak seçimlerle ilgili çok çeşitli hikayeler açıklandı. İşte yanlışlıklardan bahsedildi. İthamların tamamının asılsız olduğunu söylemek isterim. Biraz belki de yıpratmanın kime ne faydası var bilmiyorum ama çeşitli mecraların özellikle TOBB camiasının, bizim oda ve borsalarımızın yıpranması kendi içinde kavgalara girişmesinin ne faydası olur bilmiyorum ama böyle bir anlayış gelişti. Özetle bir seçim sürecine giriyoruz. Bildiğiniz gibi Mayıs - Haziran aylarında bizim seçimimiz var. Bizde bugün Kayseri Sanayi Odası yönetimi olarak seçim kararımızı verdik. Artık yapacağımız çalışmayla takvimimiz hangi tarihe denk gelirse o tarihi inşallah ilçe seçim kurulundan alacağız ve tarihi netleştirmiş olacağız. Bugün fiilen seçim sürecimizi başlatmış olduk. Önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde muhtemelen ilk haftasında seçimlerimizi yapacağız. Yeni bir heyecan ile faaliyetlerimize devam etmemiz gerekiyor. İşte sizlerde 'bu dönemde ne yapacaksınız?' diye soru soracaksınız. Biz sizlerle beraberiz arkadaşlar. Yine bu mecliste olacağız ama makam, mevki bizim için çok önemli değil. Burada arkadaşlarımızla Başkanlık divanında istişare ettik.

Onların işte bu ekiple devam edelim yönünde bize talimatları var. Bunu değerlendireceğiz. Ben tek başıma karar alan bir insan değilim. İstişare toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte bireysellikten uzak davranacağız. 7 yıldır yaptığımız gibi yine önümüzdeki dönemde gelişmelere bakacağız ve arkadaşlarımızla birlikte seçim kararımızı vereceğiz" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title