Haberler

Kayserispor-Fenerbahçe Soyunma Odaları

Kayserispor tekhik direktörü Şota Arveladze, maçtan sonra açıklama yapmadı, antrenör Jean Nedernburgh, maçı değerlendirirken, "Şota'nın yerine ben konuşacağım.

Kayserispor tekhik direktörü Şota Arveladze, maçtan sonra açıklama yapmadı, antrenör Jean Nedernburgh, maçı değerlendirirken, "Şota'nın yerine ben konuşacağım. Öncelikle Fenerbahçe'yi yendiği için tebrik ediyorum. 3 puanlık oyundu ve 3 puanı burada bıraktık. Ama takımızla gurur duyuyoruz Çünkü çok istekli ve iyi oynadılar bu gece. İyi pozisyon aldılar. Birçok şans yakaladık, maalesef gol atamadık. Ama böyle oynarsak devamı gelecektir" dedi. Nederburg, soru üzerine Şota'nın basın toplantısına neden katılmadığı sorusuna ise 'Yorum yok' cevabını verdi.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ise, "Dördüncü maçımızı oynadık. 10'uncu puanımızı kazandık. Üstelik bu 10'uncu puan ligin büyük takımlarla beraber en zor deplasmanlardan birini atlatarak kazandık. Bütün her şey yanyana getirildiği zaman maçın bizim açımızdan ne kadar zor olduğu daha iyi anlaşılır. 3 Temmuzdan beri saha dışında pek çok sorunla boğuşuyoruz. Bizim normal şartlarda 5 yerli oyuncumuzun hemen hemen hiç birinden yararlanamadığımız bir dönemde zihinsel olarak, fiziksel olarak ruhsal olarak her türlü yorgunluğun artık çok yükseldiği bir dönemde Şota'yı tebrik etmek lazım. Ezbere ne yaptığını bilen bir takım. O topu bir şekilde kaleye sokmak ve aynı zamanda bizim kalemize girmesini engellemek kolay değildi. Erken golle öne geçtik. Sonra Kayserispor karşısında topu daha çok kontrol etmemiz gerekirken özellikle ilk yarıda çok pas hatası yaptı, panik havası maça damgasını vurdu. Savunma anlayışımız çok iyiydi. İkinci yarı küçük bölümlerle duran toplarla ve benzeri pozisyonlarda kalemize daha tehditkar gelmeye başladı Kayserispor. Ama bir şekilde maçı kazanmayı başardık. Bütün bu anlattığım hikayenin hemen ardından gelen 4 maç 10 puanlık durum, ancak ve ancak yapabileceğim tek şey tüm futbolcularıma canı gönülden teşekkür etmek. Bu çok sert periyodu 10 puanla geçmeyi başardık. Şimdi tek amacımız Belediye maçına kadar yaralarımızı sarmak, belediyeyi yenmek ve milli araya yaralarımızı tamamen sarmış ve daha moralli girmek. Kayserispor'un da durumunu düşünerek yabancı kontenjanını defans ağırlıklı kullandım. Topla beraber öne hamle yapandan ziyade topu sürekli kontrol eden isteyen oyuncuları tercih edeceğim. Dia ve Stoch bu takımın ana karakterleri. Ancak özel bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde her oyuncudan maksimum performansı almak istiyorum. Temel amacım bu. Yerlerine oynayan oyuncular da Fenerbahçe'nin futbolcuları" diye konuştu.

Orhan Şam, "Maçın tamamına bakacak olursak iki takımda iyi mücadele etti. Fenerbahçe olarak istediğimizi tam olarak sahaya yansıtamadık. Ama Kayserispor tüm takımlar için zor deplasman. Bunun farkındaydık. Geçen haftaya göre çok çok iyi mücadele ettik. İstediğimiz 3 puanı aldık. Burdan 3 puan aldığımız için mutluyuz. Henüz ligin başı. Daha da iyi olacağımızı düşünüyoruz. Takımın bel kemiği olan futbolcularımız sakat. Onların da aramıza dönmesiyle çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Maçın başlarında kaba etime darbe aldım. Çok fazla depar atamadık" dedi.

Ziegler'de, "Yorucu periotta bizim açımızdan çok güzel sonuç aldık. Bu bizim açımızdan son derece önemli. Dört maçtan 10 puan aldık. Lige böyle başlangıç yapmak çok önemliydi. Önümüzde 7-8 gün var. Tekrar güçlerimizi, kaybettiğimiz enerjiyi toplayıp önümüzdeki maça canlı çıkmak istiyoruz. Kısa zamanda Türk futboluna uyum sağladığımı düşünüyorum. Maçlar ilerledikçe hocamızın söylediklerini taktiksel anlamda yerine getirdiğimi de düşünüyorum. Önemli olan takımın başarısı" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title