Haberler

Kayserispor Başkanı Gözbaşı'dan üniversite tercihi yapacak öğrencilere öneri

Güncelleme:

SÜPER Lig'in ilk kadın başkanı olarak tarihe geçen Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda üniversite tercihi yapacak öğrencilere seslenerek, "Tercih yaparken ilk kural çok ama çok sevdiğiniz, ilgilenirken kendinizi bile unuttuğunuz bir alan olmalı.

SÜPER Lig'in ilk kadın başkanı olarak tarihe geçen Hes Kablo Kayseri spor Başkanı Berna Gözbaşı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda üniversite tercihi yapacak öğrencilere seslenerek, "Tercih yaparken ilk kural çok ama çok sevdiğiniz, ilgilenirken kendinizi bile unuttuğunuz bir alan olmalı. Bu olmazsa olmaz kural. Bu bağlamda yönlendirmeler doğrultusunda değil, hayalleriniz doğrultusunda gidin" dedi.

2019'da yapılan olağanüstü genel kurulda Hes Kablo Kayseri spor'un başkanı seçilen ve Süper Lig tarihinin ilk kadın başkanı olan Berna Gözbaşı, üniversite tercih döneminde 'Bugünlere nasıl geldin? Nereden mezun oldun? Nasıl başardın? Bizim çocuklara önerin nedir?' gibi sorularla sık karşılaştığını söyledi. Üniversite yıllarına ait bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Gözbaşı, "Elbette, 6-7 yaşından beri okul sıralarında dirsek çürüten, gece gündüz çalışan, sınavlar, koşturmakla geçen uzun yılların ödülü, kader çizgimizin belirleneceği şu günlerde üniversite tercihi hayati önem taşıyor. Ben astsubay kızıyım. Yani maddi açıdan varlıklı bir aileden gelmiyorum. 9 Eylül İngilizce İşletme bitirdim. Yani öyle Boğaziçi, ODTÜ gibi çok havalı üniversitelerden de mezun olmadım. Ama sevdiğim bir bölümden mezun oldum ve derslerime, yabancı dile çok odaklandım. Üniversitede hocalarımdan sürekli beslenmeye çalıştım, yurdun dört bir tarafından gelen arkadaşlarımla hep diyalog içinde oldum, spor yapmayı, sosyal yaşamı hiçbir zaman ihmal etmedim. Sinema, tiyatro, sergiler, fuarlar, spor müsabakaları her zaman ilgi alanımdaydı. Yenilikçi oldum, hep araştırdım, girişimci, üretici olmayı kendime hedef belirledim. Bunları şunun için anlatıyorum; tercih yaparken ilk kural çok ama çok sevdiğiniz, ilgilenirken kendinizi bile unuttuğunuz bir alan olmalı. Bu olmazsa olmaz kural. Bu bağlamda yönlendirmeler doğrultusunda değil, hayalleriniz doğrultusunda gidin" diye konuştu.

'KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİN BİR ADIM ÖNDE OLDUĞUNU UNUTMAYIN'

Üniversite tercihi yapacak öğrencilere önerilerde bulunan Gözbaşı, "Her işin başarılı kişilere ihtiyacı var ve başarılı olmanın ön şartı işini sevmek. Puanınız çok yüksek bile olsa gelecekte daha fazla ihtiyaç olan ve sizin çok sevdiğiniz bir alana yönelin. Üniversite seçimine, öğretim üyesi kadrosuna dikkat edin. Köklü üniversitelerin bir adım önde olduğunu unutmayın. Üniversite yıllarınızda seçtiğiniz mesleği sürekli araştırın, kendinizi geliştirin, yurt dışı bağlantılarınızı kuvvetlendirin. Sadece okul odaklı olmayın gerek eğitim programları, gerekse gezi amaçlı mutlaka yurt dışına gitmeye çalışın. Sadece derslerinize odaklanmayın, gelecekteki mesleğiniz ve olası iş çevrelerinizle okul yıllarında takılmaya başlayın, sosyalleşin, sadece sınavlardan tam puan alan değil, çevrenizle de tam puan alan zehir gibi bir öğrenci olmaya çalışın. Bunları yaparsanız ister işçi, ister memur çocuğu olun hayatta başarılı olmanız kaçınılmaz olacaktır. İyi tercihler" ifadelerine yer verdi.


- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kayserispor Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title