Haberler

Kayserili Yazar Kaleminin Terini Şehit ve Gazilere Bağışladı

'Dün Gibi Edebali'nin Kayseri'deki İzleri' kitabının yazarı Hayri Şişlioğlu, kitabından elde edilecek geliri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine bağışladı.

Kayserili Araştırmacı ve Yazar Hayri Şişlioğlu, 10 yıllık emeğinin ürünü olan ve aile tarihini araştırdığı 'Dün Gibi Edebali'nin Kayseri'deki İzleri' kitabının gelirini, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine bağışladı. Türkiye'de ilk kez bir araştırmacı tarafından, Şeyh Edebali'nin soyunun Kayseri'ye dayandığı ve dedesinin de Abdülkadir Geylani olduğu bilgisine yer verilen, ayrıca soy araştırmasının nasıl yapılacağının anlatıldığı kitabı satın almak isteyen okurlar, Derneğin Kiçikapı'daki Hareket Amirliğinin hemen arkasında bulunan yerine gidip, istedikleri oranda bağış yaparak kitaba sahip olabilecekler.

"Amacım insanlara yararlı olabilmek"

Kitabı yazarken insanlara yararlı olması gayesiyle araştırma yaptığını, herhangi bir maddi beklenti içinde olmadığını belirten Araştırmacı-Yazar Hayri Şişlioğlu, "Fakat insanların da kitabı bir bedel ödeyerek sahiplenmeleri uygun olacaktı. Şehit ve gazilerimizin, o kahraman insanların desteklenmesi gerekiyordu. Ne yapabilirim diye düşünürken, kitabın gelirinin kendilerine bağış şeklinde verilebileceğini düşündüm. Kitabımı okumak isteyenler derneğe müracaat edecekler, gönüllerinden geçen bir bağış karşılığında kitabı alabilecekler" dedi. Şişlioğlu, amatör ruhla kitap yazanların ya da esnafların benzer yöntemlerle, yaşadıkları yerlerdeki şehit ve gaziler derneklerine bağışta bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

"Önemli olan gönül zenginliği"

Şişlioğlu'na teşekkürlerini ileten Dernek Başkanı Yılmaz Üçkan ise, "Bizim için önemli olan her şeyden önce Hayri Bey'in bu işe gönlünü koyması. Gönül olarak burada olduğu zaman zaten maddi katkılar da kendiliğinden geliyor. Hayri Bey'e teşekkür ediyorum, yaptığı özverili çalışmayı, alnının terini buraya bağışlaması bizim için mutluluk verici. İnşallah biz de Hayri Bey'in bu eserine katkıda bulunur, gençlerimize veya bu kitabı okuyacakların tarihi konularda bilgi edinmelerine vesile oluruz diye inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kitabı satın almak yoluyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine bağışta bulunmak isteyenler, 0 (352) 222 9392 no'lu telefondan yetkililerle irtibat kurabilecek. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şeyh Edebali Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title