Haberler

Kayserili Eğitimcilerden İlginç Eylem

Kayseri'de Öğretmen Atamalarını Protesto Etmek İçin Her Pazar İlginç Eylemler Yapan Türk Eğitim-sen 2 No'lu Şube Üyeleri, Bu Kez de Hükümet ve Öğretmen Adaylarının Gıyabi Cenaze Namazını Kıldı.

Kayseri'de öğretmen atamalarını protesto etmek için her pazar ilginç eylemler yapan Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube üyeleri, bu kez de hükümet ve öğretmen adaylarının gıyabi cenaze namazını kıldı.

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube üyeleri, öğretmen atamalarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Eylem öncesi 7 yıldır ataması yapılmayan öğretmen adaylarından Levent Kaya, farklı yöntemlerle 16 haftadır sürdürdükleri bu eylemlerin amacının, hükümetin kendilerini anlaması için yaptıklarını belirterek, "2000 yılında mezun oldum. 7 yıldır atamam yapılmadı ve benim gibi ataması yapılmayan çok mağdur öğretmen adayları var. Yıllarca ataması yapılmayan bir öğretmen kendisini hiçbir

şekilde ifade edemez. Biz artık kendimizi ölmüş, tabuta konmuş olarak ifade ediyoruz, çünkü 2002 yılında 60 bin öğretmen boş gezerken, bugün bu sayı 200 bine çıkmıştır. Bizler 200 bin öğretmen olarak diri diri tabutlara konulduk. Bu hükümet şu son aylarda bize bir şey yapabilirse değerlendirsinler, yoksa biz 22 Temmuz'da bu hükümeti direkt toprağa gömeceğiz. Öğretmen adayları olarak, mesleğimizi yapmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra hükümetin ve öğretmen adayının gıyabi cenaze namazı, Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk tarafından kıldırıldı. Sendika üyeleri, daha sonra öğretmen adayının tabutunu bir süre omuzlarında taşıdı. Sendika üyeleri, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(SE-GS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title