Haberler

Kayseri: Yoksullarla Dayanışma Haftası

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Taner Yıldız, Ülkedeki Fakirlik ve Yoksulluk Sınırının En Aza İndirilmesi Yolunun Birlik, Beraberlik ve Dayanışma İçerisinde Yardımlaşmaktan Geçtiğini Söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Taner Yıldız, ülkedeki fakirlik ve yoksulluk sınırının en aza indirilmesi yolunun birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yardımlaşmaktan geçtiğini söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Taner Yıldız, 12-18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, hükümet olarak fakirlik ve yoksulluğun önlenebilmesi ve en aza indirilebilmesi için önemli adımlar attıklarını, ancak bu adımların tek başına yeterli olmadığını kaydetti. Yıldız, "Ülkemiz bugün itibariyle sanayi, tarım, sosyal ve kültürel alanda hızla gelişmekte ve bu gelişme milli gelir seviyemizde gözle görülür bir artışı da beraberinde getirmektedir. Hükümet olarak fakir ve yoksullarla dayanışma yönünde yaptığımız çalışmalarda bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 3 milyon ton ücretsiz kömür verilmiştir. Ayrıca sosyal yardımlar için 2003 ve 2004 yıllarında bütçeden toplam 707 milyon YTL kaynak aktarılmıştır. Yoksul durumdaki vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim harcamaları için 969 milyon YTL verilirken, yine bu vatandaşlarımızın sağlık harcaması için 947 milyon YTL kaynak aktarılmıştır. Yoksul vatandaşlarımıza 3 yılda toplam 3.1 milyar YTL sosyal yardım yapılmıştır. Hükümetimizin yanı sıra ülkemizin hemen her alanda başarılı olması için büyük çaba ve gayret sarf eden sanayici ve işadamlarımızla, gelir durumu iyi olan vatandaşlarımızla hep birlikte hareket etmek suretiyle fakirlik ve yoksulluk sınırındaki vatandaşlarımıza yardımcı olarak sürekli dayanışma içerisinde olmalıyız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title