Haberler

Kayseri'ye Şehit Ateşi Düştü (2)

Şehit Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurt'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, Kayseri'den ambulansla Felahiye İlçesi'nin Kuruhüyük Köyü'ndeki baba evinin önüne getirildi.

Kayseri'ye ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (2)

"VATAN HAİNLERİNE İDAM İSTİYORUZ"

Şehit Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurt'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, Kayseri'den ambulansla Felahiye İlçesi'nin Kuruhüyük Köyü'ndeki baba evinin önüne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Saime, babası Ali, kardeşleri Pelin, Fazlı ve Şeref, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin bir yakını, "Damatlığını böyle mi giydin?" diye bağırdı. Şehit babası Ali Yeşilyurt da oğlunun fotoğrafını bağrına basarak, "Oğlum niye böyle masum bakıyorsun?" diyerek gözyaşı döktü. Ali Yeşilyurt, dana sonra yakınlarına, "Dik duralım, o şerefsizleri sevindirmeyelim" diye seslendi. Bu sırada törene katılan kadınlar, "Vatan hainlerine idam istiyoruz" diye bağırdı.

Daha sonra omuzlara alınan şehidin cenazesi, köy meydanında hazırlanan masaya konuldu. Bu sırada kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Köydeki cenaze törenine Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, TBMM Başkanvekili AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Garnizon Komutan Vekili Tuggeneral Cahit Bakır, siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri ve köylüler ve şehidin yakınları katıldı.

Cenaze namazının öncesinde Durmuş Yeşilok adlı köylü, milletvekillerinin bulunduğu yere gelerek, "Meclis'te bizim paramızla teröristleri beslemeyin. Bunları Meclis'te istemiyoruz. Bunları TBMM'den atın" diye bağırdı. "Teröristle uğraşan paşalar mapusta, töröristler ise Meclis'te" diye bağıran bir kişi de tören alanından uzaklaştırıldı.

İkindi namazının ardından cenaze namazının kılınmasından sonra, şehidin omuzlarda taşınan tabutu köy mezarlığına götürüldü. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi, burada gösyaşlarıyla toprağa verildi.

DÖ,VD(OE/SS) - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilyurt Felahiye Kayseri Politika Güncel Haberler

title