Haberler

Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat

KAYSERİ/ Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Sivas'ta Devlet Tiyatrosu, hafta boyunca hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik tiyatro oyunları sahneleyecek.

Kayseri'de 27 Aralık Pazar günü Kadir Has Kültür Sanat Merkezi'nde "Canım Kardeşim" isimli çocuk tiyatrosu saat 12.00 ve 15.00'de iki seans halinde seyirciyle buluşacak. 28 Aralık Pazartesi günü de yine çocuklara yönelik "Küçük Prenses" isimli oyun Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Serdar Demirdaş tarafından Türkçeye uyarlanan ve Melih Cevdet Avşaroğlu tarafından yönetilen oyun saat 11.00 ve 14.00'te iki seans halinde sahneye konacak.

Tiyatro oyunlarının yanı sıra yarın "Arı Maya", cumartesi günü "Karlar Kraliçesi" ve 29 Aralık Salı günü "Minyonlar Yeni Görevde" isimli 3D çocuk sinemaları Şehir Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), bu hafta da "Kanlı Düğün" adlı oyunu sahnelemeye devam edecek.

Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Kanlı Düğün" isimli oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit, Mehmet Demiralp ve Elvan Demirez rol alıyor.

Dekor tasarımını Seyhan Kırca'nın, giysi tasarımını Funda Karasaç'ın ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, kocası ve oğlunu kan davası sonucu kaybeden bir annenin diğer oğlunu evlendirme süreci anlatılıyor. Oyunda, ailenin kan davalılarının bir oğluyla kısa süre nişanlı kalan gelinin, düğün sırasında eski nişanlısına kaçması konu ediliyor.

"Kanlı Düğün" adlı oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, 26 Aralık'ta ise 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü de 26 Aralık Cumartesi günü saat 17.30'da Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "Kampüsten Notalar" adlı konser düzenleyecek.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Has Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title