Haberler

Kayseri Uzunyayla'da Buluşan Çerkeslerin Dansları Göz Kamaştırdı

Kayseri'de 9'uncu Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali yapıldı.

Kayseri'de 9'uncu Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali yapıldı. Dünyanın en geniş katılımlı Çerkes festivaline, dünyaca ünlü çok sayıda Çerkes sanatçı ve dans topluluğu katıldı. Pınarbaşı ilçesine bağlı Kaynar Mahallesi'nde Çerkes kültürü ve dilinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali'nin 9'uncusu, Kayseri Kafkas Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Festivalin sunuculuğunu, kelime oyunu programı ile dikkat çeken Ali İhsan Varol yaptı. Festivale Kayseri milletvekilleri Hülya Nergis Atçı, Çetin Arık ve Dursun Ataş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Dünyaca ünlü Çerkes halk ozanı Kuşha Doğan Özden, çerkes sanatçılar Nehush Cherim, Sati Kazanova, Hatti müzüik grubu, Abhaz Devlet Sanatçısı Erik Mika, Pşınavoe Berkuk Kaynak, Surhay Göç, Şınaho Betül Bilgin, Woynax müzik grubu, Psine çocuk dans topluluğu, Maze müzik grubu, Aşamez, Elbruz ve Sozraş halk dansları topluluğu festivalde sahneye çıktı. Festival alanında atlılar tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada yaptığı konuşmada, bir ve beraber olmanın önemini vurguladı. 154 yıl önceki Çerkez sürgününe değinen Çelik, şöyle konuştu

154 yıl önce dünya tarihinin gördüğü en büyük acılardan birisinin yaşandığı Çerkes katliamı unutulmadı. Allah kimseyi sevdiklerinden uzak eylemesin. Bununla birlikte Allah kimseyi vatansız, bayraksız, inandığı değerlerden uzak da eylemesin. Geçmişte sizler, bizler farklı acıları yaşayarak bugünlere geldik. Zamanla siz biz kalktı, hepimiz bir olduk. Bugün Anadolu'da birlikteyiz. Burası bizim son yurdumuz. Son vatanımız. Biz bu topraklarda bir olduk, beraber olduk ve en önemlisi de millet olduk. Bu topraklardan başka gidecek yerimiz yok. Yer arayışımız da yok. Ama birileri, kendisine egemen güç diyen şer güçler farklı hesaplar içerisine giriyorlar. Buradan bir kez daha söylemek isterim ki; tarih, bu millet üzerine hesap yapanların yanılgı ve yenilgileriyle doludur. Bu birlik ve beraberlik, bu kardeşlik devam ettiği sürece Elhamdülillah bileğimiz bükülmez.

Konuşmasının ardından Başkan Mustafa Çelik'e festivale verdiği destek nedeniyle, düzenleme komitesi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çelik Kayseri Kaynar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title