Haberler

Kayseri Üniversiteli Kızın Ölümüne Yol Açan Halk Otobüsünün Frenleri Sağlam Çıktı

Kayseri'nin merkez Talas İlçesinde dün bir halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Neslihan Can (22) cenazesi Sakarya'nın Akyazı ilçesine götürüldü.

Kayseri'nin merkez Talas İlçesinde dün bir halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Neslihan Can (22) cenazesi Sakarya'nın Akyazı ilçesine götürüldü. Bu arada gerek polis gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilk incelemede otobüsün fren sisteminin sağlam olduğu, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı belirlendi. Polisce ifadesi alınan şöför Mehmet Işık, ifadesinde olay sırasında uyukladığını itiraf etti.

Talas ilçesi Atatürk Bulvarı'ndan kent merkezine seyir halinde bulunan Mehmet Işık (54) yönetimindeki 38 AB 362 plakalı halk otobüsü,dün saat 13.51 sıralarında sürücünün kontrolünden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan 38 FG 433, 34 NU 7332, 38 FG 009, 38 JS 708 ve 38 GF 446 plakalı araçlara ve kaldırımda yürüyen ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü 3.sınıf öğrencisi Neslihan Can'a çarparak, adeta ezdi. Halk otobüsü, 38 FG 433 plakalı otomobili yaklaşık 35 metre sürükledikten sonra durabildi. Sakarya Akyazı Anadolu Öğretmen lisesini bitiren Neslihan Can'ın 26 Kasım 2015'de Kayseri'ye gelerek, hemşirelik eğitimi almaya başladığı, feci kaza sonrası cenazesi yakınları tarafından yapılan otopsi işleminin ardından Sakarya'nın Akyazı ilçesine götürüldü. Bu arada Trafik Denetleme ve Tescil Şubesindeki deneyimli bilirkişi trafik polisleri ve otobüslerin denetimini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile Makine Mühendislerinden oluşan bir heyet tarafından yapılan ilk belirlemede otobüsün fren sisteminde, ilk başlarda iddia edildiği gibi bir fren veya mekanik arızasına rastlanmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,kazanın sürücü hatası kaynaklı olduğunu belirterek,?? Denetimi Büyükşehir Belediyemize ait Ulaştırma Daire Başkanlığınca yapılan halk otobüslerinden birinin dün Talas ilçemizde karıştığı ölümlü ve maddi hasarlı kaza sonrası yapılan ilk incelemede aracın fren sisteminin sağlam olduğu, otobüste otomatik fren tertibatı ile tehlike anında durmasını sağlayacak fren butonunun da bulunduğu görüldü. Olayın, sürücünün anlık sağlık sorunundan kaynaklanmış olduğu görüldü?? dedi. Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi bilirkişisi polisler de otobüsün fren sisteminde herhangi bir arıza olmadığı, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı yolunda yolunda rapor düzenledi. Bilirkişi görevi yapan trafik polisleri, sürücünün yorgun, uykusuz veya o sırada oruçlu olduğu için kan şekerinin düşmüş olabileceği varsayımları üzerinde durdular.

'OTOBÜS SÜRÜCÜ "UYUKLUYORDUM"

Olay sonrası hafif yaralı olarak kaldırıldığı hastaneden Talas ilçesi Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan sürücü Mehmet Işık, alınan ifadesinde " 6 ylıldan beri otobüs şogörlüğgü yapıyorum. Olay günü uykusuzdum. Bir an dalmışım. Önümdeki otomobillere çarpınca çıkan seslerden ve yolcuların bağırış ve çağırışlarından sonra kendime geldim." itirafında bulundu. Sürücünün alınan doktor raporunda olay sırasında alkollü olmadığı ve ihtimaller arasında yer alan kalp krizi geçirmediğine yer verildi. Sivas nüfusuna kayıtlı sürücünün ölüme sebebiyet ve maddi hasarlı trafik kazası suçlarından mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcılığı tarafından otobüs, markasını taşıdığı serviste, bu gün Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesinden atanacak bir teknik heyet tarafından 2.kez fren ile mekanik testten geçirilerek, raporlanacak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Kayseri Akyazı Talas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title