Haberler

Kayseri Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı: Uzman Çavuşlara Tabanca Kullanma Hakkı...

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı: Uzman çavuşlara tabanca kullanma hakkı verilsinTÜM Uzmanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı Ali Tilkici, Uzman çavuşların tabanca taşıyamadıklarını belirterek, "Talebimiz bütün rütbelilere olduğu gibi uzman çavuşlara da tabanca verilmesi...

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı: Uzman çavuşlara tabanca kullanma hakkı verilsin

TÜM Uzmanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı Ali Tilkici, Uzman çavuşların tabanca taşıyamadıklarını belirterek, "Talebimiz bütün rütbelilere olduğu gibi uzman çavuşlara da tabanca verilmesi ve kendilerini koruyabilmeleri için bu tabancayı kullanabilmeleridir" dedi.

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ali Tilkici, uzman çavuşların sorunlar yaşadıklarını ifade ederek, bu konuda çözüm istedi. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 gün önce sabah saatlerinde bozulan aracını tamir için beklerken arabadan indiği sırada PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan 21 yaşındaki 5 aylık Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kızılca'yı gündeme getiren Tilkici, 'Şehidimizin silahsız olduğu ortaya çıktı" diye konuştu. Tilkici, şunları söyledi: "3269 sayılı kanuna tabi Uzman Çavuşların birçok sorunu var. Bunlardan bir tanesi zati tabanca edinmeleri. Subay Astsubay Uzman jandarmalar eğitimlerini bittikten sonra sadece uzman çavuşlara zati tabanca verilmez. Uzman çavuşlar, 'ilk sözleşmelerini müteakip kendi paraları ile ücretini kendileri ödeyip tabanca alıp, gözle görülmeyecek şekilde taşıyabilirler' diye kanun maddesi de var. Bu kanun maddesini bazı komutanlar yanlış uygulayıp hiç taşıtmıyorlar. Kendi tabancasını alan Uzman Çavuşlara da taşıtmıyorlar. Tabanca takmak yasak diyorlar. Güneydoğu'da teröristler Biksi, Kalaşnikof, Uçaksavar gibi en ağır silahları kullanırken uzman çavuşlara tabanca takmasını çok görüyorlar. Talebimiz bütün rütbelilere olduğu gibi uzman çavuşlara da tabanca verilmesi ve kendilerini koruyabilmeleri için bu tabancayı kullanabilmeleridirö Terör saldırılarında bazı uzman çavuşların silahları olmadığı için müdahalede bulunamadıklarını ve bu nedenle şehit edildiklerini ifade eden Tilkici, 'Uzman Çavuşlar Jandarma komando eğitimi alıyor. Şehit olan bazı uzman çavuşlarımızın silahı olsaydı, kendilerine yönelik hain saldırılara karşı koyarlardı ve durum farklı olurdu. Yüksekova'da 3 uzman çavuş silahı olmadığı için çarşıda şehit edildiler. TSK'nin en fazla şehit vermiş camiasına eğitim tamamlandıktan sonra silah mutlaka verilmeli. Bunun yanında 1986 yılında çıkan kanunda değişiklik yapılmamış, uzman çavuşların nasıl çalıştığına dair hiçbir yönetmelik yok. Amirin komutanın iki dudağı arasında yönetiliyor. Subay, Astsubaylara görev süresi Güneydoğu görev süresi iki yılken, uzman çavuşlara 4-5 yıl. Uzman Çavuş 4-5 yıl oralarda görev yaptıktan sonra geçici görevle gittiği zaman bu da doğu görevinden sayılmıyor. Örneğin Çukurca'da 5 yıl görev yapan bir uzman çavuş Kayseri Komando Tugayı'na tayin olduğunda bu Komando Tugayları'nın Doğuya gitmesi 4-5 yıl daha doğu da görev yapması demek. Yani uzman çavuş ailesinden 10 yıl 15 yıl ayrı kalıyor. Evini getiremiyor. Garnizonlarda 25 sene görev yapan uzman çavuş 20-22 sene geçiriyor. Orduevlerinden yararlanamıyorlar. Lojmanlarda dağıtım yüzdesi Subaylarda yüzde 55 Astsubaylarda yüzde 40, 80 bin mevcudu olan uzman çavuşlarda ise bu rakam yüzde 2,5" dedi.

"ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYORLAR"

Uzman çavuşların hasta olduklarında meslekten atılma risklerinin olduğunu anlatan Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği Genel Başkanı Ali Tilkici, "2 yıla kadar istirahat alabilir, maddesi kanunda olmasına rağmen 90 günle ilişiği kesiliyor uzman çavuşların. 1 yıllık uzman çavuş ile 20 yıllık uzman çavuş aynı maaşı alıyor, çünkü rütbeleri kıdemden sayılmıyor. Tazminatlarda eşitsizlik var. Aynı mevzide çarpışıyorlar ama aynı şekilde ücret bile alamıyorlar. Maaşlarında hiç tazminat olmayan camiadır uzman çavuşlar. Mesai saatleri 12-12, 12-24 dinlenmenin olmadığı şekilde çalışıyorlar ve ayrımcılığın sonuna gelmiş durumdur bu. Askeri mahkemeler kalktıktan sonra disiplin kurullarını Askeri Mahkeme gibi kullanarak sözleşmeleri feshediliyor. Bugün koruculara kadro veren Devlet, 31 yıldır TSK'ya en fazla şehit gazi veren camiasına kadro vermedi hala ve uzmanlar sözleşmeyle çalışıyor. Görev şartını doldurmuş ama yaş şartını dolduramadığı için birkaç ay sivil memurluk yapan arkadaşlara emekli olduklarında uzman çavuş hakları ve ek göstergeleri verilmiyor. Şu anda çok fazla ayrımcılık var. Uzmanlar görev alanları olmayan alanlarda da çaycı, bulaşıkçı gibi çalıştırılıyor. 31 yıldır yönetmeliği olmamış, nasıl tayin edilir, nasıl sicil verilir? Nasıl izin verilir? Nerde nöbet tutar? Nasıl nöbet tutar? Hiçbir yönetmelikleri yok. Sorunlarımız çok fazla ve devletimizin bu sorunları çözmesini istiyoruz. Şu anda Meclis'te özlük haklarının düzeltilmesi ile alakalı MHP İstanbul MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu'nun Milli Savunma Komisyonu'nda kanun teklifi var. Bütün siyasilerden bu kanun teklifine destek vermesini ve bu yiğitlerin mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayseri Silvan PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title