Haberler

Kayseri: Teröre Ve İsrail'e Kayseri'den Tepkiler Büyüyor

Kayseri'de 66 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Türk Milli Güçler Birliği, bölücü terörle daha etkin mücadele edilmesini ve yabancılara toprak satışının durdurulmasını istedi.

Kayseri'de 66 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Türk Milli Güçler Birliği, bölücü terörle daha etkin mücadele edilmesini ve yabancılara toprak satışının durdurulmasını istedi.

Kayseri'nin sığınmacı merkezi yapılmasını eleştiren Türk Milli Güçler Birliği, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını da kınadı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türk Milli Güçler Birliği, gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik saldırıların içten ve dışardan devam ettiğine işaret eden Türk Milli Güçler Birliği açıklamasında, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik saldırılar içeriden ve dışarıdan devam etmektedir. Bir şehidimizin acısı dinmeden bir başka şehidimizin acısı yüreklerimizi dağlamaktadır. Bölücü hainlere karşı çok daha etkili mücadelenin yapılması gerekmektedir. Öte yandan, gazilerimize ve şehit yakınlarımıza milletçe sahip çıkarak onların her türlü sorununun çözümüne katkıda bulunmalıyız. Misyonerlik faaliyetleriyle yabancıların ülkemizde dolaşmaları, diğer yandan her yabancının dilediği yerden vatan topraklarını satın alması bizleri kaygılandırmaktadır. Bu duruma derhal son verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni göreve çağırıyor, toprak satışını durduracak bir yasanın çıkarılmasını istiyoruz. Aksi halde vatan uğruna şehit olan Türk gençlerinin kemikleri sızlayacaktır. Kayseri ilimizin sığınmacı merkezi haline getirilmesi şehrimizin geleceği açısından son derece tehlikelidir. İlgililerin konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına ve yüce bayrağımıza yönelik her türlü saldırıyı Atatürk ilkelerinden alacağımız güçle yok edeceğimize inancımız tamdır. 'Tam Bağımsızlık' düşüncesiyle kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkan, 'Önce Türkiye' diyen herkesi bu birliğe çağırıyoruz" dedi.

Türk Milli Güçler Birliği, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmünü de kınadı. İsrail ile Filistin arasındaki günden güne tırmanan savaşın biran önce bitmesi gerektiğini vurgulayan Türk Milli Güçler Birliği, "Dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşete seyirci kalan, başta AB ve ABD olmak üzere tüm ülkeleri samimiyetsiz ve ikiyüzlü buluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title