Haberler

Kayseri: "Temiz Çevre, Atıklar Ve Geri Dönüşüm" Sempozyumu

Kayseri'de Melikgazi İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Temiz Çevre, Atıklar ve Geri Dönüşüm" konulu sempozyum, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kayseri'de Melikgazi İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Temiz Çevre, Atıklar ve Geri Dönüşüm" konulu sempozyum, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

2 gün sürecek olan ve 14 konuşmacının yer aldığını sempozyuma Kayseri Valisi Osman Güneş, AK Parti Kayseri Milletvekili Adem Baştürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Mesut Demirkol, Kocasinan İlçe Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Mustafa Öztürk ile sempozyuma iştirak eden katılımcılarla çok sayıda belediye başkanı, firma yetkilileri ve üniversite öğrencileriyle belediye çalışanları iştirak etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çalış konuşmasında belediye olarak yine bir ilki ve konusu itibariyle gündemde yer alan bir sempozyumu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Belediyeler sadece çöp toplamakla artık hizmet yapmıyor. Bu çöplerden geri dönüşümle gelir elde etmenin ve sürdürülebilinir bir hayat için daha temiz ve güzel bir çevre için yatırımlar öngörüyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri belediyelerinin çevre konusunda çok duyarlı olduğunu atık su arıtma tesisi ile bu duyarlığını bizzat gösterdiğini, gerek çöp toplama gerek ise çöp ayrıştırma metotlarında yeni bir projeyi merkeze bağlı iki ilçe belediyelerde başarıyla uyguladıklarını, pil toplama kutuları, ayrıştırılmış çöp toplama kutuları, özel tıbbi atıklar ekibi, poşetli çöp toplama gibi çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı bir çalışma sergilediklerini söyledi.

Kayseri'nin ilk dikkat çeken yönünün temiz bir şehir olduğunu ifade Kayseri Valisi Osman Güneş ise, önemli olan atıkların ayrıştırılarak toplanılması gerektiğini ve bu ayrıştırılmış atıkların geri dönüşüm tesislerinde yeniden kullanılır hale getirilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Açılış ve konu üzerindeki açıklamalardan sonra Oturum Başkanlığını Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın yaptığı "Genel Olarak Çevre" bölümünde ise Kayseri Çevre ve Orman İl Müdiresi Melahat Özoğlu, atıklardan gübre ve yakıt elde edilmesi konusunda, İller Bankası Bölge Müdürlüğünden Ali Seyfi, geri dönüşüm için kamu kurum ve kuruluşlarda yapılan yatırım ve tesislerin kredilendirilmesi konusunda, Aspilsan Askeri Pil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Ömer Palancıgiller ise pillerin yapılması, ömürleri, bitimi sonrası toplanılması ve geri kazanımları hakkında tebliğ sundu.

Sempozyumun öğlenden sonraki "Belediyecilikte Katı Atık Uygulamaları" bölümünde ise özellikle yerel yönetimlerde çöp ayrıştırma, ayrıştırılmış toplama, değerlendirme ve ekonomik değerlendirme toplumsal görev konuları gündeme getirildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sempozyumun 13 Haziran Salı günü de devam edeceğini ve sempozyumda sunulan tebliğlerin hepsinin bir kitap haline getirilerek bastırılacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title