Haberler

Kayseri: Şirket Haberleri

Ford Otosan'ın Kayseri'de faaliyet gösteren iki yetkili satıcısından biri olan Ünal Otomotiv, yeni showromunu Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç'un da katıldığı bir törenle hizmete açtı.

Ford Otosan'ın Kayseri'de faaliyet gösteren iki yetkili satıcısından biri olan Ünal Otomotiv, yeni showromunu Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç'un da katıldığı bir törenle hizmete açtı.

Ünal Otomotiv'in Ankara Asfaltı üzerinde gerçekleştirilen yeni Ford Plaza açılışına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Taş, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, Ünal Motorlu Araçlar Tic.ve San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Kıranartlıoğlu, Ünal Mot. Araçlar A.Ş.Yön. Krl. Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Kıranartlıoğlu, Ünal Mot.Araçlar A.Ş. Satış Müdürü Mehmet Begisi, Ford Otosan ve Koç Grubuna bağlı firma yöneticileri, Kayseri'deki otomotiv sektörünün önde gelen temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi 5 bin metrekaresi kapalı toplam 16 bin metrekare alanda kurulu olan Yeni Ünal Ford Plaza'yı Ünal Motorlu Araçlar A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Kıranartlıoğlu ile birlikte gezen Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç, tesisi çok beğendi. Plaza açılışında yaptığı konuşmada yeni Ford Plaza'nın Kayseri ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacağını belirten Ünal Motorlu Araçlar A.Ş.Yön.Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Kıranartlıoğlu, "Koç Topluluğu'yla 1991 yılında başlayan beraberliğimizi hizmete açtığımız yeni showroom ve servisimizle pekiştirerek, ileri taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ford Otosan'ın şehrimizde faaliyet gösteren iki yetkili satıcısı da bu ortak amaç doğrultusunda hareket ederek, Kayseri ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Hizmete açtığımız yeni Ford Plaza'mız bu katkıya yeni ve taze bir güç olacaktır, hizmetlerini artırarak sürdürecektir" dedi.

Şubat ayında İtalya'da yaşanan elim kazadan sonra bayileriyle olan ilişkilerini artırdıklarını ve onlarla daha da kenetlendiklerini ve bayilerini sadece ticari ortak görmediklerini ifade eden Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç, son bir aydan beri bayi açılışlarına katıldığını söyledi. Koç, "Ford'un büyümesi ve yenilenen imajı çerçevesinde hem yeni bayiler açıyoruz hem de eski bayiler yenileniyor. Şubat ayında İtalya'da elim bir kaza sonucunda tatsız bir olay yaşadık. Bazı bayilerimizi kaybettik. Ondan beri bayilerimizle ilişkilerimiz çok kuvvetlendi, birbirimize bağlandık, kenetlendik. Bu anlamda mümkün olduğu kadar ben de açılışlara katılmaya çalışıyorum. Vehbi Koç kültür uzantısı olarak bayilerimiz bizim için sadece bir ticari ortak değiller, ailemizin bir ferdiler. Bu bağlamda onlarla olan ilişkilerimizi çok önemli görüyoruz. İşlerimiz büyüdükçe taktir edersiniz bayilerimizle eskisi kadar sıcak bağlar kuramıyoruz. O yüzden bu tip açılışlara gelmek hem açılış sahibi ailelerimiz hem de civar bölgelerden gelen bayilerimizle beraber olmak yemek yemek fikir alışverişinde bulunmak bizim içinde çok yararlı. Ford olarak işlerimiz gayet iyi gidiyor. Büyük krizlerden sonra çok daha muvaffak olduğumuz bir noktaya geldik. Bugün Türkiye'nin Pazar lideriyiz. Son iki senenin ihracat lideriyiz. Özel sektör sanayi kuruluşları arasında son iki yılın lideriyiz. Bu kategoriye TÜPRAŞ gibi kamu kuruluşlarını eklediğimiz zaman ise ikinci sıradayız. 1997 yılında bin 600 araba ihraç ederken bugün 162 bin araç ihraç ediyoruz. 42 bin araba üretirken bugün 242 bin araba üretiyoruz. 3 bin kişi çalıştırırken bugün bayilerimizle birlikte 13 bin kişi çalıştırıyoruz. Dolayısıyla doğru işler yaptığımıza ve doğru yolda olduğumuza inanıyorum. Önümüzdeki aylarda da Yozgat, Adıyaman, Gebze ve Konya olmak üzere diğer açılışlarımız olacak ve onlara da katılacağım" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Koç grubuna Türkiye ekonomisine yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ederek Kayserili sanayicinin de müteşebbis ruhu ile hareket ettiğini ve Kayseri'nin sanayileşmede iyiye doğru gittiğini söyledi. Özhaseki, Ünal Motorlu Araçlar'a ait yeni Ford Plaza'nın da Kayseri'ye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk da tesisin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, Kayseri'nin sadece otomotiv satın almakla kalmamasını ifade etti. Oluk, "İnşallah bir gün gelir hep beraber Türkiye'ye has bir otomobil markasının Kayseri'de üretildiğini de görürüz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Ford Plaza'nın açılışı, törene katılan protokol tarafından gerçekleştirildi.

Yeni Ünal Ford Plaza 5 bin metrekaresi kapalı 16 bin metrekaresi açık alan üzerinde 70 çalışanı ve Ford marka otomobil hafif ticari araç orta ticari araç satış ve servisi ile kamyon servisiyle birlikte otomotiv perakendeciliğinin gerektirdiği tüm hizmetleri müşterilerine sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title