Haberler

Kayseri Şeker Çiftçileri Şeker Pancarı Tarımına, Fabrikasına ve Başkanına Sahip Çıktı

Kayseri Pancar Kooperatifinin 64. Olağan Genel Kurulu Kadir Has Kongre Merkezinde yapıldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Genel Kuruluna; AK Parti MKYK Üyesi İsmail Emrah Karayel, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekillerinden İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, AK Parti Kayseri il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP Boğazlıyan İlçe Başkanı İbrahim Tamer, Gıda Tarım Bakanlığı Temsilcileri, Pankobirlik temsilciler, Kayseri,Yozgat,Sivas ve Nevşehir bölgelerinden çiftçiler katıldı.

Genel Kurulda çiftçiler hitaben bir konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Biz; çiftçinin hakkını koruyan, ne yaptığını bilen, ne yapacağını bilen yöneticilerimizin çiftçilere fayda getireceğine inanıyoruz. Takip ediyorum bütün arkadaşlarımla beraber Hüseyin Akay Bey ve bütün yönetici arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Türkiye'nin örnek bir kurumu haline getirilen ve birçok yerde bize parmakla gösterilen kurum haline geldi.

Kayseri şeker, doğruyu yaptıkça güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyetine ulaşan bir yapıyla mümkün oldu. Kayseri'nin Vergi rekortmeni olan bir kurum çıktı. Bu öncelikle çiftçilerimizin hakkının eller üzerinde tutulduğunu gösteren önemli bir göstergedir. Ne yazık ki bize zamanında eğlence fotoğrafları gösterildiğinde biz onun mahcubiyetini yaşıyorduk. Bizim çiftçimizin temsil edildiği ortam bu değildi" dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, "Oy verme işlemi öncesinde yaptığı konuşmasında, Bildiğiniz gibi bu genel kurulda, diğer genel kurullardaki formalitelerin yanında seçim de yapılacaktır. Biz 25 Haziran 2013 tarihinde yapılan seçimle genel kurulda vermiş olduğunuz emaneti yaklaşık 4 yıldır yürüttüğümüz görevden sonra bugün emanetin gerçek sahibi olan sizlere emanet ediyoruz. Sizler; bugün yeniden bir karar vereceksiniz, vereceğiniz kararla emanetinizi kimlerin yöneteceğine belirleyeceksiniz. Bu kararla işlerinizin hangi usulle, hangi anlayışla yönetileceğini ortaya koyacak, sizin, ailenizin ve çocuklarınızın geleceğini belirleyeceksiniz. Bizler, siz değerli çiftçilerimizin arifliğine, ferasetine yürekten inanıyoruz. Size güveniyoruz. Vereceğiniz karar ne olursa olsun, bizim kabulümüzdür. Saygı ile karşılarız.

Hep birlikte gönül bağı kurduk, bu sayede büyük bir aile olduk. Hep birlikte büyük bir başarı elde ettik. Gelinen bu durumdan özellikle pancar eken çiftçilerimizin oldukça memnuniyet içerisinde olduğunu görüyorum. Sizler, emanetinizi tekrar verecek L-liyakatta görürseniz buna sahip çıkmak için arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen, gücümüzün yettiği bütün gayreti samimiyetle göstereceğimizi bilgilerinize sunuyorum. Bizim gayretlerimizden hoşnut olmayan bir kesim olabilir. Ne yapsak da memnun edemeyeceğimiz kişiler oluyor. Memnun olmasalar da dürüst, ahlaki davrananlara bir diyeceğimiz yok, meşru beklentilerine de çözüm bulmaya çalışırız. Ama bunlar dışında gerçekte çiftçi olmayan bir takım rahatsız kişiler var. Sürekli çiftçinin malına göz diken, haksız kazanca alışmış, kargaşa ve kaostan medet uman kişiler var. Düşünüyorum neden rahatsızlar diye. Bu kişiler batmış bin fabrikanın yeniden dirilişinden rahatsızlar, geçmiş borçların bitmesinden rahatsızlar. Fabrikanın mal varlıklarının üzerindeki ipoteklerin, rehinlerin kalkmasından rahatsızlar. Biz de bizi anlama niyeti olan diliyle konuşuyoruz. Türküz, Türkçe konuşuyoruz. Bizi Türk çiftçisi iyi anlıyor, elbette ki biz de onları anlıyoruz. Bizim davamız şan, şöhret kazanmak, mal mülk edinmek, saltanat sürmek değil bu çiftçinin hizmetkarı olmak ve onu yüceltmektir" ifadelerini kullandı.

Başkan Akay Genel Kurul sonrası teşekkür konuşmasında ise; "Yapılan genel kurulun hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 4 yıldır gece gündüz demeden aziz çiftçimize hizmet etme gayreti içerisinde olduk. Elimizden geldiği kadar ekmeklerine katık olduk ve onların derdini dert edindik. Büyük Kayseri Şeker ailesi olarak hep birlikte ortaya koymuş olduğumuz mücadele başarılı bir sonuç ortaya çıkardı. Kayseri Şeker gerek sektöründe gerek Kayseri'mizde gerekse Türkiye'de bir yıldız oldu. Kayseri Şeker, her noktada rekorlara imza atar ve her noktada birinciliği hedefler oldu. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi çiftçisi gibi diğer Kayseri Şeker hissedarlarının da bu işte rolü var. Kayseri Şeker yapmış olduğu bu çalışmalar sonucunda hissedarlarının da hakkını gözetmeye başladı. Almış olduğumuz kötü mirası iyiye çevirmeye çalıştık ve bunun sonucunda başarılı bir durum ortaya çıktı. Bundan sonra yolumuz dikensiz ve rahat edeceğiz sanmayalım. Bundan sonra özellikle pancar çiftçisini ve şeker sektörünü bekleyen ağır sorunlar var ve bu sorunlarla baş etmemiz gerekiyor. Bunlarla hep birlikte mücadele edeceğiz. Bunun için yapılan bu kurulu anlamlı ve değerli görmüştük. Bu genel kurulda çiftçimizin güçlü desteğine ihtiyaç olduğunu söylemiştik. Genel kurulu bir rakiple yarış olarak değil, bu çiftçinin birlik ve bütünlüğünün göstergesi olarak görülmesini istemiştik. Uzaktan gelen bütün çiftçilerimiz bir coşku içerisinde geldiler ve bu kurulu bize yaşattılar. Kayseri Şeker çiftçisinin gücünü bütün Türkiye görmüş oldu. Türkiye'nin işi zor. Türkiye çeşitli belalara bulaştırılmak isteniyor. Türkiye parçalanmak ve yok edilmek isteniyor. Bunun için alçakça darbe girişimleri yapılıyor. Türk milletinin, Türkiye'yi yöneten devlet büyüklerimizin arkasında durması gerekiyor. Bizde aynı şekilde zorluklarla baş edebilmemiz için, bu kurumları başarıyla yönetebilmemiz için değerli çiftçilerimizin her zaman desteğine ihtiyacımız var. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah ömür verirse 4 sene daha beraber olacağız ve beraber mücadele edeceğiz. 4 sene sonra geldiğimi nokta gerçekten başarılı bir noktadır" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Kadir Has Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title