Haberler

Kayseri Şeker Çiftçi Eğitim Seminerine Vekillerden Büyük Destek

Kayseri Şeker tarafından Pınarbaşı’nda düzenlenen Çiftçi Eğitim Semineri, Kayseri Milletvekilleri, STK temsilcileri ve çiftçilerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Kayseri Şeker tarafından Pınarbaşı'nda düzenlenen Çiftçi Eğitim Semineri, Kayseri Milletvekilleri, STK temsilcileri ve çiftçilerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Pınarbaşı Belediyesi Düğün salonunda düzenlenen Çiftçi Eğitim Semineri'ne, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Sami Dedeoğlu, Hülya Atçı Nergis; AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Belediye Başkanı Dursun Ataş, AK Parti, MHP ve CHP İlçe Başkanları, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve yönetim, denetim kurulu üyeleri, STK başkanlarının yanı sıra ve çiftçiler katıldı.

Pınarbaşı bölge çiftçilerinin eğitim seminerinde konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, son 6 yılda Kayseri Şeker'in sektöründe ve nasıl lider konumuma geldiğine örnekler vererek anlattı. Yıldız, " Türkiye'nin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi yalnızca bir kalemle olmaz. Bunlar birbirini destekleyen birbirinin önünü açan tarzda olur. O yüzden tarım siyasetten, siyaset ekonomiden, ekonomi sanayiden bağımsız değildir. Hepsi bir kıvam hepsi bir bütündür. Bir yönetim sadece pancar ekicileri kooperatifini ilgilendirmiyor. Şeker fabrikası ve pancar kooperatifi yönetiminin kötü olduğunda ne tür bedeller ödüyoruz, iyi olduğunda ne tür bedeller ödüyoruz hepimiz biliyoruz.

Değerli kardeşlerim biz birbirinin önünü açan, birbirinin sürekli ilerlemesini sağlayan siyasi görüşlerden bağımsız bir aile oluşturmamız lazım. Pansu' nun kötü yönetiminden dolayı kooperatifin aktif 30 bin çiftçisi ileriye yönelik borçlandırıldı. İyi yönetim çok önemli. Bundan 18 yıl önce elektrik şirketinin genel müdürüyken, Şeker Fabrikasının çiftçisine borçlarından dolayı temlik konduğunu çok iyi biliyorum. O yüzden Allah paralarınızı inşallah bereketli eylesin, çocuklarınızla beraber ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.

Türkiye'de kamuya ait 25 adet şeker fabrikası var. Onları da dahil ederek söylüyorum. Bütün fabrikalar Kayseri'deki bu rakamın yüzde 90'ına yaklaşabildi. Biz şimdi bu yönetimi alkışlamayacağız da ne yapacağız? Ankara'daki siyaset burada dürüst çalışan yönetimin destekçisidir. Onun önünü açar. Eğer bir siyasetçi kalkıp pancar ekicisi kooperatifi başkanımızın aleyhine orada bir Kayseri milletvekili muhalefet edip kötülüyorsa biz bundan mahcubiyet duyarız. Doğru olan yönetime sahip çıkmak zorundayız.,

15 Temmuz'da insanlar sokağa indiğinde hiç bir zaman MHP, AK parti diye bir ayrım yapılmadı. Yapılmaz da. Çünkü bu ülkenin meselesi" diye konuştu.

Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ise, "Çiftçi kardeşlerimiz bizim başımızın tacıdır. Onlara ne kadar hizmet etsek azdır. Bundan dolayı başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Niyetler halishane olduktan sonra işler de güzel olur. Sizin sorunlarınız olabilir. Biz Ankara'da seçilmiş Kayseri vekilleri olarak kimseyi ayırt etmiyoruz. Kim gelirse biz sorunlarını orada çözmek için gece gündüz gayret ediyoruz. Kayserimize önümüzdeki dönemler içinde iyi hizmet etmeye gayret ediyoruz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Başınızda çok samimi çok düzgün bir ekip var. Ekip iyi olduktan sonra her şey güzel olur" dedi.

Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis de konuşmasında, Pınarbaşı ilçesinde ve bölgede tarıma verilen değer ve çiftçi eğitimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burada bu kadar insanın bir araya gelmesi ve olağan şeyler değil

Dolayısıyla da ben mutlu oldum bu kadar insanın buraya toplamak buradaki sorun ve problemleri konuşmak. Pınarbaşı'na ait sorunları konuşmak önemli bir konu. Bu nedenle bu noktada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bir Pınarbaşılı olarak bir çiftçi çocuğu olarak. Tabi sizin probleminiz bizim problemimiz.Hollanda'daki, Çin'deki çiftçiyle yarışmak kolay değil. Dünya globalleşiyor,sınırlar kalkıyor. Türkiye'nin en ücra köşesindeki bir çiftçi, dünyanın öbür ucundaki devasa şirketlerin yaptığı bir işin aynısını yapıyor ve onlarla yarışıyor. Serbest bir piyasa var. Dünyanın her yerinde fiyatları arz talep belirliyor. Durum böyle olunca çiftçiye destek vermek gerekiyor. Köylüye ciddi anlamda destek gerekiyor" dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da şunları söyledi:

"Varlık Fonu Kayseri Şeker'in itibarını artırmıştır. Varlık Fonuna aktarılan büyük şirketler ve kuruluşlar yanında Kayseri Şeker'in isminin yazılması bizim için çok anlamlı çok değerlidir. Varlık Fonu, Kayseri Şekerin değerine değer katmasının yanında önünü açtığı gibi aynı zamanda bir kalkan olacağı kanaatindeyim.

Bizim gayrimenkullerimiz ve menkullerimiz Varlık Fonu tarafından kontrol ediliyor. 3 yıllık geriye dönük bağımsız denetim yapılıyor. Böylece Kayseri Şekerin gelmiş olduğu nokta raporla da tescil edilecek. Kayseri Şeker artık sıradan bir kuruluş değil. Türkiye'nin devleri arasında adı olan bir kuruluş, Orta Anadolu'nun parlayan bir yıldızı ve artık bu anlayışa uygun olarak yönetilmesi gerekir. Geçmişteki gibi kimin yönettiği belli olmayan, şirket yönetiminden haberdar olmayan sadece rasgele bir takım uygulamalarla ve çiftçisinin hakkını gasp eden bir yönetim anlayışı artık gerilerde kalmış olması lazım."

Başkan Akay 62'nci kampanya ile ilgili olarak da, "Biz çok başarılı bir kampanya dönemi geçirdik. Kayseri Şekere ait bütün rekorlar kırılmış oldu. 2 milyon 608 bin ton pancarı işledik. 381 bin ton şeker üretimi gerçekleştirdik. Türkiye'de üretilen A kotasından fazla üretilen c şekerini yüzde 50'sinden fazlasını Kayseri Şeker üretti. Siz ürettiniz. Bu şirketimize olan güvenin ifadesi fazla üretmek istiyorsunuz. Biz de bu anlamda imkanlarımız çerçevesinde fırsatlar tanıyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay AK Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title