Haberler

Kayseri - Sakalını Boyayan, Örgütle İlgili İlginç İfadeler Veren Deaş İnfazcısı Adliyede

Sakalını boyayan, örgütle ilgili ilginç ifadeler veren DEAŞ infazcısı adliyedeDEAŞ terör örgütünün yayınladığı infaz görüntülerinde siyah sakalı ile öz kardeşi Irak polisi Abdulkadir Abdurrahman Ali'yi kafasına silahla ateş ederek öldüren ve görüntüleri sosyal medyada terör örgütünün...

Sakalını boyayan, örgütle ilgili ilginç ifadeler veren DEAŞ infazcısı adliyede

DEAŞ terör örgütünün yayınladığı infaz görüntülerinde siyah sakalı ile öz kardeşi Irak polisi Abdulkadir Abdurrahman Ali'yi kafasına silahla ateş ederek öldüren ve görüntüleri sosyal medyada terör örgütünün propagandası haline getiren Irak uyruklu örgüt üyesi eski ögretmen yeni örgüt imamı Abdulkhaleq Abdulqader Ali (47) bu kez beyaz sakalı ile 9 gün sorgusunun ardından hakim karşısına çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 2016 yılında DEAŞ terör örgütü emirlerinden aldığı talimatla DEAŞ terör örgütüne muhalif olan öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman'ın kafasına silahla ateş ederek infaz eden ve bu infaz görüntülerini DEAŞ terör örgütünün propagandası amacıyla sosyal medyadan yayan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali'yi 8 Kasım'da düzenlediği operasyon ile yakaladı. DEAŞ örgütünde sakalını siyaha boyatan ve infazı bu şekilde yapan Abdulqader Ali, TEM polisleri tarafından yapılan operasyonda kıskıvrak yakalandı. Parmak izi alınırken beyaz sakalı ile dikkat çeken DEAŞ infazcısı, 9 gün süren sorgusunun ardından örgüt üyesiyle bağlantılı olduğu belirlenen Yusuf Mustafa, Sabir Kurdi ve Mohammed Khurais'i diğer 8 örgüt üyesi ile birlikte sağlık kontrolü için önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabipliğe buradaki işlemin ardından da nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

DEAŞ İNFAZCISI KARDEŞİNİ REJİM POLİSİ DİYE İNFAZ ETMİŞ

DEAŞ Örgütüne Şiilere karşı mücadele için katıldığını anlatan Iraklı ögretmen Abdulkhaleq Abdulqader Ali (47) Kayseri TEM Şubesinde 9 gün süren sorgusunda ilginç ifadelere yer verdi. DEAŞ'ın bölgeye önce sunni müslümanları kurtarıcı geldiklerini daha sonra bölge halkına zulum yaptığını itiraf eden Abdulkhaleq Abdulqader Ali, alınan ifadesinde şunları söyledi :

" Irak'ın Musul kenti Muhallebiye ilçesinde ögretmenlik yaparken, ülkemize ve bölgemize kurtarıcı gibi gelen DEAŞ örgütü yöneticileriyle 2014 yılınde Telafer'de tanıştım. Bizi,Şiilere karşı koruyacaklarını söyleyerek, aralarına aldılar. Ancak, bölgeyi ve gücü ele geçirince, zulüme ve akıl almaz işkencelere giriştiler. Beni de bölgede önemli bir imam haline getirerek, görev verdiler. Önceleri örgüte katılanlara ev temin ederek lojistik işlemleri yapıyordum. Bu arada benim kardeşim Abdulkadir Abdurrahman Ali Irak Devletinin polisiydi. Komşum olan Velid Ali'de eski bir Irak polisiydi. DEAŞ Emiri, benim örgüte olan sadakatimi ölçmek için onları infaz etmem için karar vermiş. Bana teblig ettiler. Sırf kardeşimi örgütün isteği ve rkejim yanlısı diye infaz ederek, örgütün gözünde önemli bir yere geldim. DEAŞ'a yönelik son operasyonlardan önce karım ve çocuklarımı bir yakınım Kayseri'ye getirmişti. O nedenle bir ay önce Türkiye'ye giriş yaparak önce Kırşehir'e oradan da Kayseri'ye ailemin yanına geldim. Çok pişmanım"

Öte yandan DEAŞ infazcısı Abdulkhaleq Abdulqader Ali ve kendisine Kırşehir ve Kayseri'de saklanmasına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle toplam 8 zanlı da Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Mahkeme sonucuna göre zanlıların cezaevi veya Göçmen Geri Gönderme Merkezine gönderilecekleri ifade edildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırşehir Kayseri Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title