Haberler

Kayseri Protokol Masasında Yer Bulamayan Öğrenci Ağlamaklı Olunca Valilik Seferber Oldu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 4'üncü sınıf öğrencisi Işılay Zengin'e bıraktı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 4'üncü sınıf öğrencisi Işılay Zengin'e bıraktı. Küçük Vali Emniyet Müdürüne telefonla trafik, Milli Eğitim Müdürüne ise "okul saatlerini 08: 30'a alınö talimatı verdi. Diğer yandan protokol masasında yer bulamayan ve bu duruma üzülen ve ağlamaklı olan öğrenciyi gören Valilik yetkilileri ise seferber oldu.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Mustafa Yazar İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri, Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Milli Eğirimden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile okul yönetiminin de katıldığı ziyarette, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, koltuğunu 4'üncü sınıf öğrencisi Işılay Zengin'e bıraktı. Bir süre önce Işılay'ın kendisine diğer arkadaşları tarafından da imzalanan bir mektup gönderdiğini ifade eden Vali Düzgün, "Ben mektubu okudum, duygulandım. Beni okulunuza davet ettiniz ama önce ben sizi ağırlamak istedim, sonra okulunuza da geleceğimö dedi. Vali Düzgün daha sonra koltuğuna oturan küçük Vali'ye, neler yapmak istediğini sordu.

"OKUL SAATLERİ ÇOK ERKEN UYKULU OKULA GİDİYORUZ

Bir günlük Vali Işılay ise önce okul saatlerinden yana dert yandı. Erken saatlerde ve uykulu halde okula gittiklerini belirten Işılay Zengin, okul saatlerinin 08: 30'a alınmasını istedi. Bunun üzerine düzenleme yapılması için Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz'a talimat verdi.

KÜÇÜK VALİ EMNİYET MÜDÜRÜNE TELEFONLA TALİMAT VERDİ

Daha sonra ise okullarının önündeki yolda trafik kazalarının meydana geldiğini belirterek, burada önlem alınmasını istedi. Bu sırada Vali Düzgün ise Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ı, elindeki telefonla aradı ve Işılay'a verdi. Işılay'da bu konuda çalışma yapılması içim Emniyet Müdürüne telefonda talimat verdi.

PROTOKOL MASASINDA KENDİSİNE YER KALMADIĞI İÇİN ÜZÜLDÜ

Diğer yandan öğrenciler arasında bulunan Bengüsu Köseoğlu, protokol masasında kendisine yer kalmadığı için oturamayınca gözyaşlarını tutamadı. Köseoğlu'nun üzüldüğünü gören Valilik yetkilileri hemen harekete geçerek ek sandalye ile soruna çözüm buldu. Daha sonra küçük kızın yüzündeki üzüntü sevince dönüştü ve Vali Düzgün'e, "Kaymakam ve Vali olmak için hangi vasıflar gerekiyor? diye soruda sordu.

VALİ'Yİ SORULARI İLE TERLETTİLER

Vali Düzgün, bu ve diğer öğrencilerin sorularını da tek tek yanıtladı. Vali'yi sorularıyla terleten öğrenciler, yol, temizlik, okul yetersizliği gibi konularda yaşanan bazı sıkıntıları anlatarak, Vali'den çalışma yapılmasını istedi. Vali Düzgün'de bu konuda notlar alarak çalışma yapacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title