Haberler

Kayseri Osb'nin 8. Olağan Mali Genel Kurulu Yapıldı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin (kosb) 2010 Yılı 8

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSB) 2010 Yılı 8. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

Toyota Kaşık-la Restaurant'da yapılan KOSB'nin genel kuruluna Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, işletme sahipleri, eski yönetim kurulu başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Zonguldak'ta meydana gelen maden ocağı kazası nedeniyle katılamadığı genel kurulun divan başkanlığını AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş yaptı.

Mali Genel Kurulda konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri OSB'nin her geçen gün daha da geliştiğini, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ilgi odağı haline geldiğini belirtti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin sürekli ve hızlı biçimde geliştiğini kaydeden Hasyüncü,' Türkiye'ye model olan bir Organize Sanayi Bölgesi olarak gelen misafirleri gurur içerisinde işte Kayseri, işte Kayseri?nin sanayi merkezi olarak gezdirebilmekteyiz. Bunda duayen sanayicilerimizin, ağabeylerimizin katkıları ve emekleri şüphesiz çok büyüktür. Dolayısıyla emeklerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Şu anda bölgemizde faaliyet gösteren 800 firmada 50 bin kişi çalışıyor' dedi.

OSB'de yürütülen çalışmalar ve bütçe hakkında da bilgiler veren Hasyüncü, bugüne kadar ellerindeki kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek bütçelerini oluşturduklarını, oluşturdukları bütçeleri de yüzde 10 - 20 oranlarında artışla gerçekleştirdiklerini bildirdi. Gerçekleştirdikleri işler ile hiçbir zaman hayali bütçeler oluşturmadıklarını da ifade eden Hasyüncü, 'Bu yıl da hayali olmayan, 26,5 milyon liralık bir bütçe oluşturduk. Bunun da yarısını öncelikli hedefimiz olan atıksu arıtma tesisinin yapımına ayırdık. Vasıflı eleman yetiştirmek adına OSB'de teknik lise açmak için gerekli olan çalışmaları ve görüşmeleri yaptık. SGK İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde yakın zamanda OSB'de SGK Şubesi açmayı planlıyoruz. Böylelikle sanayicilerin çok daha rahat olarak işlemlerini yapabilecekler' dedi.

Daha sonra toplantıda Kayseri OSB'nin 2010 yılı bütçe ve çalışma programı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi ve karara bağlandı.

(MAS-VED-NÖZ) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title