Haberler

Kayseri'nin İlk Yayla Şenliği Koyunabdal da Yapıldı

Kayseri'nin İlk Yayla Şenliği, Koyunabdal Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen 3. Geleneksel Çipil Yaylası Şenliği ile Yapıldı.

Kayseri'nin ilk yayla Şenliği, Koyunabdal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3. Geleneksel Çipil Yaylası Şenliği ile yapıldı.

Çipil Yaylası'nda düzenlenen şenliğe, Akkışla Belediye Başkanı Ahmet Tuncel, Sarıoğlan Belediye Başkanı İsmail Çelebi, Koyunabdal Belediye Başkanı İsmail Akar, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, Bünyan Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Koyunabdal Belediye Başkanı İsmail Akar, şenlik hakkında bilgiler verdi. Akar'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliğini önemine değinerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu gibi etkinlikleri desteklediğini söyledi.

Son olarak açıklama yapan Bünyan Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Çipil Yaylası Şenliği'nin düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karakucak Güreş Ekibi, etkinliğe katılanlara gösteriler sundu.

Şenlik, halk oyunları gösterileri ve mahalli sanatçıların seslendirdiği şarkılar ile devam etti.

Programın son bölümünde etkinliğe katılanlara pilav ve ayran dağıtımı yapıldı.

(YS-Y) 01.06.2008 18:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title