Haberler

Kayseri'nin İlk Frc Takımı Tornado Fırst Yarışmasına Katılacak

Her yıl FIRST ( For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Vakfı tarafından düzenlenen FRC (FIRST Robotics Competition) yarışmasında Kayseri’nin ilk FRC takımı Tornado da yer alacak.

Her yıl FIRST ( For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Vakfı tarafından düzenlenen FRC (FIRST Robotics Competition) yarışmasında Kayseri'nin ilk FRC takımı Tornado da yer alacak.

Bohçeşehir Koleji yetkilisi Ahmet Oba, "İlk defa İstanbul'da yapılacak olan bu yarışmada Tornado, iyi tasarlanmış robotları ile dikkat çekmek dışında, yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleriyle de insanlara ilham veriyor.

FIRST HAKKINDA

FIRST Robotics Competition, FIRST vakfının her sene lise öğrencilerine yönelik düzenlediği uluslararası bir robot yarışmasıdır. Katılımcı takımların altı haftalık bir süre içerisinde tırmanma, top atma, tahtirevallide dengede durabilme gibi çeşitli görevleri yerine getirebilecek robotlar tasarlaması gerekir. Görevler, her sene FIRST vakfının belirlediği temaya göre değişmektedir. Yeni tema her sene ocak ayında açıklanır. Bundan sonra takımlar robotlarını inşa etmeye başlarlar ve altı hafta sonunda yarışırlar.

FRC robotları FLL robotlarının göre daha büyük, daha karışık ve daha teknolojiktir. Ağırlığı 65 kiloya kadar ulaşabilen gerçek motorlar, sensörler ve mikroişlemciden oluşturulan bu robotlar lise öğrencilerine hiç olmadığı kadar gerçekçi bir mühendislik deneyimi yaşatmaktadır. Bu deneyimi yaşayan öğrenciler ise kodlama, 3D çizimler yapma, devre kurma, elektronik sistemler oluşturma gibi konularda bilgilenirler. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kayseri Oba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title